Mer kroppsnær it fra Google

Mer kroppsnær it fra Google

It-produkter til å bære på kroppen vil stå i fokus på Googles utviklerkonferanse.

Googles I/O-konferanse går av stabelen i San Francisco i juni.

Dette er en årlig sammenkomst for utviklere, men som også følges med stor interesse fra mange av brukerne av Googles teknologier.

Hva avslører dagsordenen?

Google har nå lagt ut dagsordenen for Google I/O 2014, og observatører og fagpresse leter etter hint om hvor utviklingen går.

Det er ingen overraskelse at kroppsnær it kommer til å stå i fokus i år, skriver amerikanske PC World.

Mye av bakgrunnen for dette kom fram allerede i mars, da Google lanserte et tidlig utviklings-kit – preview SDK – i tilknytning til programvareplattformen som Google kaller Android Wear. Her er det ikke minst fokus på smartklokker.

Det er nå to år siden Google lanserte databrillen Google Glass nettopp på I/O-konferansen, og mange forventer at Google skal komme med en stor og spennende lansering også på årets konferanse.

Google har hatt begrenset salg av Google Glass til nå, blant annet fordi selskapet selv i en periode kun solgte produktet til amerikanske kjøpere. Nå har Google utvidet salget til også å omfatte andre markeder.

En av sesjonene på årets utviklerkonferanse har tittelen «Hack Your Glass», og her ventes det at utviklerne vil bli introdusert for nye verktøy og programmeringsløsninger til å utvikle mer kreative apper for Google Glass.

Fokus på design

Elegant design er vel noe som de fleste forbinder sterkere med Apple enn med Google. Men ettersom stadig flere produkter nå forbindes med Google, er tiden inne for å endre Googles forhold til design, skriver PC World.

En av konferansesesjonene fokuserer på Polymer, et utviklerverktøy som ble vist på fjorårets I/O-konferanse. Google fremholdt den gang at Polymer vil revolusjonere designprosessen og bidra til å skape fremtidens brukergrensesnitt.

På andre konferansesesjoner blir det fokus på eksperimentering med fargepaletter, ikoner, typografi og bruken av foto og illustrasjoner i utformingen av programvare.

Derimot ser det ikke ut til å være noen sesjoner om Googles sosiale nettverk, Google+, på årets I/O-konferanse. Nok et tegn på at Google er i ferd med å gi opp denne satsingen, kanskje?

Google I/O-konferansen finner sted 25.-26. juni.

Les om:

IT-Karriere