Mercedes tester selvkjørende bil

Mercedes tester selvkjørende bil

Achtung! En modifisert S500 sedan har kjørt 100 km i Tyskland av seg selv. Nokia har hjulpet til.

Mercedes driver nå og sjekker ut selvkjørende biler. Mandag, i forkant av Frankfurt Motor Show, kunne de informere om at en av deres biler egenhendig har tilbakelagt 100 km på tyske sentrumsveier og motorveier i løpet av august.

Deres modifiserte 2014-modell S500 Sedan har transportert seg selv fra Mannheim til Pforzheim. Og det som er fiffig er at den kun er lettere modifisert utover teknologien som fra før er en del av 2014-utgaven av S500.

Radar og kamera

Det de har gjort er å legge til tre langdistanseradarer - to foran og en bak, fire kortdistanseradarer - en i hvert hjørne og to kameraer - et foran og et bak. Det bakerste sammenligner det den ser med et 3D smart-kart levert av Nokia.

Bilen blir vist frem på bilmessen i Frankfurt.

Nokia bidrar

Nokia jobber med Mercedes om disse smart-kartene. De brukes fra før i navigasjonssystemene, men vil altså brukes av bilene selv etter hvert som bilene selv skal kjøre.

Basert på de spesifikke kravene for autonome kjøretøy, gir kartet presise kartdata over hva vanlige kart kan by på, ifølge Nokia. Deriblant gir kartene informasjon om hvor mange bilbaner det er og nøyaktige koordinater for trafikklys.

Ikke helt ennå

Mercedes erkjenner at biler for mannen i gata ikke vil kjøre rundt alene helt ennå. Først må kjøretøyene lære seg å kommunisere med andre kjøretøy, pluss at statene må godta at biler operer på egenhånd.

Google, som også tester ut selvkjørende biler, har anslått at autonome biler vil være klare for folket inne fem år.

Mercedes’ moderselskap Daimler sier de vil lansere en selvkjørende bil innen 2020. Nissan også jobber med dette. I januar viste Audi frem en selvparkerende bil, som de vil ha klar innen ti års tid, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Les om:

IT-Karriere