Microsoft gjør Novell rik

Microsoft gjør Novell rik

Novell har gjort gode penger på den omstridte avtalen med Microsoft, viser nye tall fra selskapet.

Novell har ifølge Techworld.com offentliggjort tall som viser av selskapet frem til 31. oktober fikk utbetalt 355,6 millioner dollar, rundt to milliarder norske kroner, fra Microsoft som en direkte følge av avtalen som ble inngått mellom de to programvarestorhetene i 2006.

Tallene forklarer hvorfor Novell var så ivrige etter å inngå avtalen, som i enkelte kretser ble sett på som særdeles kontroversiell. Som en del av avtalen kjøpte Microsoft 70 000 lisenser til Novells Suse Linux enterprise server, som selskapet igjen selger videre til sine kunder.

LES OGSÅ: - Novell er lurt trill rundt

LES OGSÅ: Novell-guru slutter i protest

LES OGSÅ: Novell tjener fett på Microsoft-avale

Ifølge en blogg fra Novells teknologidirektør Jeff Jaffe har partnerskapet med Microsoft spilt en nøkkelrolle i året som gikk.

- Partnerskapet ble middelet for å bygge et bredere Linux-økosystem. Gjennom troverdighet og teknologi inngikk vi blant annet skrivebordsavtaler med Lenovo, Dell og Lotus, skriver han.

Det er imidlertid usikkert hvor mye av disse pengene som faktisk kommer fra Microsofts egen konto. Mesteparten er direkte overføringer av omsetningen fra salget av Novell-lisenser.

IT-Karriere