- Microsoft skal bli mer synlige

- Microsoft skal bli mer synlige

Påtroppende Microsoft-sjef Hege Skryseth har planen klar.

Som Computerworld skrev i forrige uke, blir Hege Skryseth ny administrerende direktør i Microsoft Norge.

- Jeg syns dette blir veldig spennende. Morsomt selskap med internasjonal og lokal kompetanse, sier Skryseth.

- Hvilke store endringer vil du gjøre i Microsoft Norge?

- Jeg ser ikke for meg noen stor revolusjon. Men jeg vil jobbe med å gjøre folk i den lokale organisasjonen mer synlige i det norske samfunnet - som eksperter og debattanter, sier den kommende Microsoft-sjefen.

Hege Skryseth er nå konsernsjef for Geogroup og administrerende direktør for Geodata og har med seg til sammen 20 års erfaring fra it-bransjen når hun begynner i sin nye rolle 4. januar 2010.

- Skryseth har en solid bakgrunn fra viktige posisjoner i it-bransjen med erfaringer både fra Norge og internasjonalt arbeid som gjør henne svært godt kvalifisert til jobben. Vi er svart glade for å få henne med på laget, sier Microsofts sjef for Vest-Europa, Klaus Holse Andersen i en pressemelding.

Tidligere ansatt

Hege Skryseth er ikke ukjent med Microsoft. Fra 1992 til 2004 hadde hun flere ulike roller i Microsoft Norge, de siste fem årene som leder av storkundeavdelingen. Som administrerende direktør i Geodata har Skryseth hatt ansvaret for en omfattende omorganisering av selskapet og samtidig oppnådd sterke resultater.

- Dette er en enestående mulighet, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med nye og gamle kolleger. Microsoft har en unik posisjon i it-bransjen, og teknologien som utvikles av Microsoft og samarbeidspartnerne har stor betydning for utviklingen i resten av samfunnet, sier Skryseth.

Skryseth engasjerer seg også for å sikre it-næringen gode rammebetingelser. Hun har blant annet sittet i både den nåværende og forrige it-ministerens rådgivende e-Norge forum og vært nestleder i styret i IKT-Norge.

- It-bransjen er Norges tredje største næring og den næringen som har størst betydning for produktivitetsutviklingen i offentlig og privat sektor. Jeg er overbevist om at vi som næring har mulighet til å spille en avgjørende rolle i utviklingen av kunnskapssamfunnet. I min nye rolle ønsker jeg å bidra til formidle dette og til å sikre rammebetingelser som bidrar til utviklingen av IKT-bransjen, sier Hege Skryseth.

Les om:

IT-Karriere