Microsoft-topp overtar Nokia

Microsoft-topp overtar Nokia

Olli-Pekka Kallasvuo sparket. Stephen Elop ny administrerende direktør.

Etter 30 år i Nokia må Olli-Pekka Kallasvuo pakke sakene. Han får verken fortsette som administrerende direktør eller sitte i styret.

Han blir erstattet av nåværende direktør for Microsofts Business Division; Stephen Elop fra Canada.

Nokias nye direktør kommer dermed fra en konkurrent på programvaresiden, spesielt i disse dager med lanseringen av Windows Phone 7.

Ekstremt glad

- TIden var inne for å aksellerere selskapets fornyelse. Vi får nå ny administrativ ledelse med andre evner og styrker for å gi oss suksess fremover, sier styrelder Jorma Ollila i Nokia i en pressemelding.

Styret mener Elop har den rette erfaringen og evnene for at Nokia kan få ut "sitt fulle potensiale". Han har jobbet i Microsoft siden 2008, og før det blant annet Juniper Network og Adobe.

- Jeg er ekstremt glad for å bli en del av et lag dedikert til å styrke Nokias posisjon som den udiskutable lederen innen mobil kommunikasjon, sier Elop.

Fet fallskjerm

Nokias styre gir ingen konkrete grunner til at den 57 år gamle veteranen Kallasvuo nå får sparken, annet enn at de mener nye krefter bør får slippe til.

- Kallasvuos bidrag gjennom årene har vært eksepsjonell. Vi ønsker han lykke til med sine fremtidige geskjefter, sier Ollila diplomatisk.

Kallasvuo lider forøvrig ingen nød med det første, og kan nok ta seg noen rolige år fremover. Han forlater Nokia med 36 millioner kroner i pappesken.

IT-Karriere