Microsofts stjernearkitekt slutter

Microsofts stjernearkitekt slutter

Ray Ozzie har ingen planer for hva han skal gjøre nå.

Microsofts programvarearkitekt Ray Ozzie, mannen med direktøransvaret for å dytte selskapet inn i nettskyen, har planer om å tre tilbake.

Ifølge et internt notat administrerende direktør Steve Ballmer har signert, har Ozzie ingen konkrete karriereplaner etter avgangen.

Ballmer er i notatet heller ikke veldig konkret på årsaken til avgangen. Ozzie skal bli i selskapet ”en liten stund” for å ta seg av aktive prosjekter i forbindelse med organisasjonsendringen.

Rolle ubesatt

«Før han pensjoneres fra Microsoft, vil Ray fokusere på underholdningsområdet der Microsoft har mange pågående investeringer,» skriver Ballmer.

Microsoft har ifølge Computerworlds nyhetstjeneste ingen planer om å erstatte ham.

«”Chief Software Arcitect”-rollen var unik, og jeg vil ikke besette stillingen etter Rays avgang,» skriver Ballmer.

Azure

Ballmer skryter av Ozzies fem år gamle «Internet Services Disruption»-notat som toppsjefen mener ble en katalysator for Microsofts entré i nettskyen via tjenester som Azure.

I notatet skrev Ozzie i sin tid at Microsoft måtte endre forretningen til en ny modell med reklamestøttede tjenester og programvare.

«Denne modelen har potensial til fundamentalt å påvirke hvordan vi og andre utviklere skaper, leverer og legitimerer innovasjoner,» skrev Ozzie i notatet.

Kort tid etter Azures lansering flyttet en intern omorganisering ansvaret for tjenesten over til server- og verktøydirektør Bob Muglia. Enkelte stilte da spørsmål ved hva Ozies rolle skulle bli.

Sterk drivkraft

Ozzie startet i selskapet i 2005 som teknologidirektør da Microsoft kjøpte opp selskapet hans, Groove Networks. På den tiden var Ozzie mest kjent for å være en av skaperne av Lotus Notes.

Ozzie har de siste årene vært en av de sterke kreftene i Microsoft, som representerte en tidsalder av it-forskere som vokste opp blant de første datamaskinene. Selv estimerte Ozzie at han som 20-åring hadde tilbrakt 10.000 timer bak en datamaskin.

Les om:

IT-Karriere