Mindre overskudd i Google

Mindre overskudd i Google

Finanskrisen rammer også Google, men søkegiganten klarer seg bedre enn fryktet.

Google har ifølge NTB økt sin inntjening med minst 17 prosent de siste 17 kvartalene.

Fjerde kvartal i 2008 ble andre boller.

Resultatene viser at Google tjente 382 millioner dollar i årets siste kvartal. Dette er hele 68 prosent mindre enn i samme periode året før. Selv om inntekten har minsket, har omsetningen økt. Den var fjerde kvartal på 5,7 milliarder dollar, opp 18 prosent siden samme periode i 2007.

Og til tross for heller laber inntjening, var det fortsatt et bedre resultat enn hva markedet hadde fryktet.

LES OGSÅ: Google legger ned i Norge

Annonsemarkedet, som er Googles hovedinntektskilde, har falt kraftig den siste tiden, noe som merkes i både norske aviser og på internasjonale nettsteder. Men Google oppgir engangsbeløp, som penger tapt i investeringer, som den største årsaken til den lave inntjeningen. Salget av annonser har økt, som omsetningen tyder på. Og søkegiganten fastholder at de fortsatt er et selskap i vinden.

- Vi har hatt en solid økning i søk, og omsetningen har økt. Vi har god kontroll på kostnadene, noe vi kanksje ikke hadde før. Nå har vi oppskriften klar, sier administrerende direktør Eric Schmidt i Google til vår nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Chrome i evig beta

Og for å blidgjøre investorerne ytterliggere, påstår Google at de er i gang med ny og spennende søketeknologi. Neste steg i utviklingen nå er semantiske søk.

- Hadde det ikke vært fint om Google forstod meningen av det du søker etter, og ikke bare ordene? Vi har gjort mange oppdagelser i dette feltet som vi kommer ut med snart, forteller Schmidt, som også tror økt satsning på deres mobile plattform Android skal gi mer penger i kassa.

Inntektene for året sett under ett økte fra 4,20 milliarder dollar i 2007, til 4,23 milliarder dollar i 2008.

LES OGSÅ: Gmail-brukere bør droppe IE

Les om:

IT-Karriere