Mission Impossible 2: finner ikke it-sjef

Mission Impossible 2: finner ikke it-sjef

For ett år siden ble stillingen IKT Direktør Forsvaret utlyst. Den er fremdeles ledig.

I fjor lyste Forsvaret ut stilling for IKT Direktør Forsvaret. Men til tross for mange søkere er stillingen fremdeles bare "midlertidig" besatt.

- De stemmer ja. Vi har ikke ansatt noen i stillingen, svarer Birgitte Frisch, kommunikasjonssjef i Forsvarsstaben.

Ansvarsområdet i stillingen er landsdekkende, og gjelder både det administrative støttesystemet og den operative delen.

LES OGSÅ: Mission Impossible: Forsvaret søker it-sjef

Omorganisering

Ifølge Frisch skyldes problemene i ansettelsesprosessen at Forsvaret har endret sine krav til stillingen og er inne i en omorganisering.

- Det som er konkludert er at vi ikke ansatter noen av søkerne, og avventer med en sivil tilsetting. Dette er blant annet en følge av at vi er i en planleggingsprosess i hele Forsvaret, hvor vi vil ansatte en ny it-ansvarlig over alle, sier Frisch.

Stillingen ble lyst ut i fjor i september, altså for ganske nøyaktig ett år siden.

- Vi søker høyt kvalifiserte personer og tror det er mange som vil se utfordringen. Jeg tror ikke det vil være et problem å få tak i den riktige personen, sa sjef FLO, generalmajor Trond R. Karlsen, til Computerworld.no den gangen .

At ingen har blitt ansatt skyldes ifølge Frisch ikke at det ikke finnes gode kandidater, men at Forsvaret bestemte seg for å løse dette på en annen måte.

- Det kan virke litt dårlig planlagt å la 30 stykker søke på en jobb uten at noen av dem får en reell sjanse til å få stillingen?

- På det tidspunktet var det en ærlig og oppriktig utlysning av stillingen. Men i etterkant er det foretatt endringer, slik at vi måtte justere kursen, sier hun.

Ny utlysning

Jobben lyses ut på nytt, men da som militær stilling. I tillegg skal personen i denne stillingen forholde seg til en overordnet it-ansvarlig for hele forsvaret.

- Dette er to relaterte prosesser. Den nye it-sjefen for FLO er en av dem. Den andre er at vi skal ansette en sjef for all IKT i Forsvaret. Det vil bli en stilling som generalinspektør, sier Frisch.

Dermed er ingen av de to viktige it-stillingene tilgjengelige for sivile.

LES OGSÅ: Over 30 vil styre Forsvaret

Les om:

IT-Karriere