Mistet alle lokalavtalene

Mistet alle lokalavtalene

2000 ansatte i EDB Business Partner mister sine opparbeidede goder. Grunn: De har blitt medlem av NHO.

På nyåret meldte EDB Business Partner (EDB) seg inn i NHO. Alle de lokale tariffavtalene ble dermed sagt opp, skriver Dagens Næringsliv. Grunnen er at it-konsernet nå må forholde seg til et helt nytt regelverk.

- Vi har sagt opp alle avtalene, men vi skal bygge på det vi har hatt tidligere, forteller personaldirektør Tone Øvregård i EDB til avisen.

- Om opparbeidede goder forsvinner, er noe vi nå skal forhandle om.

LES OGSÅ: EDB og Tieto nærmer seg fusjon

Disse forhandlingene kan bli tøffe. Det legger ikke forhandlingsleder Eirik Bornsø i Negotia skjul på.

- Det kan bli vanskelig å bli enig hvis bedriften mener vi skal stille med blanke ark. Dette er selvfølgelig ikke vårt utgangspunkt. Vi forholder oss til de avtaler vi har hatt. Noe annet vil være rimelig provoserende, sier Bornsø.

Lønns- og tariffavtalene i EDB har ikke forandret seg på fire år, og nå mener fagforeningene at det er på høy tid å oppjustere. IKT-Norge mener at databransjen vil få en lønnsvekst på fem prosent i år, og EDB la i sommer fram et driftsresultat på drøye 100 millioner kroner. Alt dette bidrar til at Bornsø nå kvesser klørne.

LES OGSÅ: - EDB-bud på Tietoenator

- Det er klart vi ser på hva som har skjedd rundt oss og hva bedriften leverer. Det var vel et greit resultat i andre kvartal, sier han til Dagens Næringsliv.

I tillegg til alt dette, flagges mer og mer ut til datterselskaper i India og Ukraina, noe som kan svekke innflytelsen til Bornsø og co. Han har ingen lett jobb om dagen.

- Det er blitt vanskeligere å være tillitsvalgt - og få bruke tid på det. Dette vil også diskuteres framover.

Les om:

IT-Karriere