Motorola sparker mobilsjefen

Motorola sparker mobilsjefen

Hodene ruller hos verdens nest største mobiltelefonprodusent. Motorola vurderer å selge hele mobilvirksomheten.

En rekke sjefer har måttet forlate sine poster i Motorola i det siste, etter en rekke elendige resultater de seneste årene. Siste mann ut er tidligere mobilsjef Stu Reed.

I februar annonserte Motorola at konsernsjefen Greg Brown selv skulle ta over mobildivisjonen, mens mobildirektør Stu Reed skulle over i en annen divisjon. Men nå melder selskapet at Stu Reed har sluttet.

I en meglerkonferanse med analytikere i Morgan Stanley oppgir Brown at han bruker 80 prosent av sin tid på mobildivisjonen.

– Stu arvet en svært vanskelig situasjon som krevde mer erfaring, derfor har jeg tatt over nå, sier Greg Brown til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Iphone-knockout på Motorola og Microsoft

Motorola vurderer nå flere alternativer, også salg av hele mobilvirksomheten.

Økonomien i selskapet har hatt en nesten katastrofal utvikling. I fjerde kvartal 2007 måtte Motorola svelge et underskudd på 388 millioner dollar, mens selskapet hadde et overskudd på 341 millioner dollar bare ett år tidligere.

Stolleken i ledelsen har allerede pågått en stund. I fjor forlot den mangeårige toppsjefen Ed Zander selskapet og overlot ledelsen til Greg Brown. Så sluttet utviklingsdirektør Padmasree Warrior. Ny finansdirektør er Paul Liska, som erstatter Tom Meredith.

Det går også rykter om at markedsdirektør Casey Keller, som begynte i 2006, har sluttet. Motorola har ikke bekreftet dette, men tidligere opplysninger om Keller på selskapets nettsider er fjernet, skriver idg.se.

IT-Karriere