Nå kommer Kickstarter til Norge

Nå kommer Kickstarter til Norge

Verdens største spleiselag kan finansiere ditt prosjekt.

Husker du Pebble, smart-klokka som kom før alle de store telefon-gigantene og var på alle nerders håndledd i fjor?

Husker du Ouya, indie-spillkonsollen? Eller kanskje Oculus Rift, 3d-brillene som har fått virtual reality på alles lepper igjen, ca 20 år etter at vi sluttet å snakke om det?

Alle disse prosjektene har en ting til felles, de er finansiert gjennom Kickstarter.

Og i dag meldte Kickstarter i en pressemelding at de starter opp i Norge.

- I Skandinavia bor noen av verdens mest kreative mennesker, og vi er svært begeistret over å inkludere disse landene i Kickstarter-universet, sier Yancey Strickler, administrerende direktør i Kickstarter, i pressemeldingen.

Samtidig som Norge kommer i gang er også Sverige, Danmark og Irland lagt til listen over land som får lage Kickstarter-prosjekter.

Ingen kontorer

Men du skal ikke dermed tro at Kickstarter åpner kontorer i Norge. Neida, den eneste endringen er at Kickstarter nå aksepterer prosjekter fra norske selskaper. Man må fortsatt gå gjennom det amerikanske kontoret for å starte opp.

Men selskapet har ansatt en norsk rådgiver, kommunikasjonsmann Sven Øvergaard i Nucleus, til å ta seg av kontakten med det norske markedet.

- Jeg vil være kontaktperson for Kickstarter i Norge og vil videreformidle til USA, sier Øvergaard til Computerworld.

Han forteller at Kickstarter allerede har gjennomført tre prosjekter her til lands: Dataspillene Drømmefall Kapitler og Earthlock: Festival of Magic, samt designprosjektet Creative writing utensils. Men først nå åpner de slusene på ordentlig.

- Vi oppfordrer kreative nordmenn til å søke, eller legge ut sine ideer. Det gir nordmenn en fantastisk mulighet til å få finansiert gode prosjektideer. En ny kanal, sier Øvergaard.

Han håper på at Kickstarter en gang vil gi svaret på det store spørsmålet "hva skal vi leve av etter oljen?"

- Kanskje vi får se prosjekter komme til live som vi aldri ville sett med dagens konservative finansieringsformer, sier han.

Men helt til dekket bord kommer han ikke. I Kickstarters fravær har blant annet det norske crowdfunding-selskapet New Jelly dukket opp. Og dermed er vel konkurransen i gang.

Les om:

IT-Karriere