Når teori møter praksis

Når teori møter praksis

Slik gikk det da 22 masterstudenter i teknologi og innovasjon fikk bryne seg på den store verden.

En onsdag i april sitter 22 masterstudenter utenfor et kontor i Software Innovations lokaler på It Fornebu. De skal lære om hvordan it-selskapet jobber med teknologi og innovasjon, og har fått i oppgave å presentere case basert på et ekte produkt.

Studentene er litt nervøse, for de har fått vite at case skal presenteres for to produktsjefer og en konsulentdirektør, ikke bare for hverandre slik de hadde trodd.

- Vi hadde ikke fått vite på forhånd hvem vi skulle presentere for og alle antok at vi skulle presentere for hverandre som vanlig. Å skulle presentere for tre ledere ble en utfordring vi tok på sparket, sier Nordby og smiler.

Men nervøsitet gav snart etter for spenning, glede og lettelse.

- Den teoretiske tyngden og refleksjonsevnen man sitter igjen med etter Universitetet, i kombinasjon med forretnings- og strategiforståelsen fra TIK-studiet, utgjør en uslåelig kombinasjon i møte med næringslivet, mener Guttormsen.

Studentene opplevde nettopp det, at de de har studert og lært på universitetet faktisk brukes og diskuteres ute i næringslivet. De som er i jobb bruker de samme begrepene, og studentene fant ut at det var enkelt å knytte de de har lært i programmet til casen som ble presentert hos Software Innovation.

- For oss som studenter var det derfor spesielt nyttig, og vi ble motivert av det. Av og til føler man jo at man kan en hel masse, og andre ganger føles det som om man bare passer inn på lesesalen, sier Nordby.

- Det viktigste i løpet av studiet er jo å lære teori og å tenke kritisk. Det er veldig nyttig å se hvordan det også fungerer i praksis, legger Gulbrandsen til.

Trenger breddekompetanse

Det var ikke bare studenter og fagansvarlig som vant på arrangementet. Programvareselskapet Software Innovation er jo avhengig av teknologer, men ser også nødvendigheten i breddekompetanse for å kunne konkurrere internasjonalt.

- Vi er veldig opptatt av å få bred kompetanse internt, og dette blir stadig viktigere, spesielt innen strategi, økonomi, ledelse, salg og markedsføring, sier Guttormsen.

Han mener en liten aktør nok kan klare seg ganske lenge med forholdsvis snevert kompetansegrunnlag, men for å vokse er det viktig med bredde. Da er TIK-studentene attraktive kandidater, mener han.

- Traineeprogrammet i 2013 er den viktigste inngangen for nye talenter i Software Innovation, og da er TIK-studentene veldig relevante, påpeker Guttormsen.

Det merket også studentene, som ble positivt overrasket over mottakelse og gehør de fant hos Software Innovation.

- Vi ble behandlet som en ressurs. Som studenter er vi vant til å markedsføre oss selv og vår kunnskap, hos Software Innovation ble vi møtt av en holdning som fortalte oss at vi var viktige for dem allerede før vi hadde sagt noe. De var interesserte uten at vi trengte å overbevise dem og det var en fin opplevelse, avslutter Nordby.

Les om:

IT-Karriere