- Nerder er ofte vellykkede folk

- Nerder er ofte vellykkede folk

Mette Hanekamhaug oppfordrer ungdom til å ta it-utdanning.

Tirsdag startet E-Skills Week flere steder i Europa, og sågar også i Norge. Her til lands satt IKT Norge opp et telt rett ved Spikersuppa i Oslo, fylt til randen av ulike teknologiselskaper med ulike produkter å vise frem.

Rett over klokka ti på åpningsdagen strømmet det til med elever fra ungdomsskolen som blant annet fikk høre IKT Norges Per Morten Hoff og FrPs Mette Hanekamhaug snakke om it.

- Dere lurer kanskje på om vi har fått dere hit for å få dere til å søke it? Det er delvis sant, sa Per Morten Hoff.

Ikke bare tørt fag

Han peker på at 90 prosent av jobbene innen samtlige sektorer innen 2015 vil kreve it-ferdigheter.

- Vi tror teknologi er Norges fremtid. Slår vi av it-systemene slår vi samtidig av strømmen, mobiltelefonene, sykehusene med mer. It-systemer styrer samfunnet, på godt og på vondt, sier Hoff.

Han håper E-Skills Week gjør at elevene ser at it er noe annet enn tørre og kjedelige fag. Hoff benyttet også anledningen til å vifte lett med pekefingeren overfor lærerne.

- Vi vil oppfordre lærere til å få mer it-kompetanse. Det har kanskje vært litt vel mye fokus på utstyr i skolen.

Ungdommen frempå i skoa

Etter Hoffs tale, fikk Mette Hanekamhaug ordet. Den unge Frp-eren sitter i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen (KUF-komiteen) på Stortinget.

- Jeg er opptatt av fremtiden, og da kommer man ikke unna it. Jeg sitter i KUF-komiteen, og det mener jeg er den viktigste komiteen på Stortinget. Det er vi unge som skal bo i og utvikle samfunnet fremover de neste årene, sier hun.

Hanekamhaug peker på at ungdom ligger langt foran foreldregenerasjonen når det gjelder bruk av it, for eksempel på nettfenomenene Youtube, Twitter og Facebook.

- Norge er ledende i å bruke nye teknologiløsninger. Det må vi utnytte, mener Hamekamhaug.

Hun mener Gates er kul, mens Hoff vil bli kvitt imaget om at it er uforståelig og ber bransjen om hjelp. Les mer på neste side!

Les om:

IT-Karriere