Netflix-sjefen forlater Microsoft

Netflix-sjefen forlater Microsoft

Og Microsoft-sjef Steve Ballmer fikk lavere bonus enn forventet i 2012.

Til tross for lanseringen av Windows 8, en ny Office-pakke og SQL Server 2012, fikk Steve Ballmer kutt i Microsoft-bonusen for 2012.

Grunnene skal være nedgang i Windows-divisjonen, dårlig vekst i nettvirksomheter, og feilen Microsoft gjorde ved å ikke tilby EU-kunder valg av hvilken nettleser de vil bruke. Dette melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Ballmer mottok likevel 91 prosent av bonusmålet, som skulle utgjøre 620.000 dollar. Han mottok til sammen 1,3 millioner dollar fra Microsoft i 2012.

Toppsjefen ikke rikest

Ballmers kompensasjon blir likevel overskygget av direktør Kevin Turners, som tok hjem 10,7 millioner kroner i fjor, hvor om lag tre fjerdedeler var i form av Microsoft-aksjer. Turners bonus var på 2,4 millioner dollar.

Denne informasjonen ble offentliggjort i en uttalelse til Microsofts årlige generalforsamling.

Andre navn som ble nevnt i uttalelsen var Steven Sinofsky, president for Windows-divisjonen, som fikk 8,6 millioner dollar i kompensasjon; Kurt DelBene, leder av Office-divisjonen, som fikk 7,9 millioner dollar i kompensasjon, og Peter Klein, Microsofts finansdirektør, som fikk 5,1 millioner.

Netflix-avgang

Microsoft fortalte også denne uken at Netflix-sjefen Reed Hastings ikke tar gjenvalg i styret ved årets generalforsamling.

Hvorfor Hastings slutter blir ikke fortalt.

Generalforsamlingen skal finne sted 28. november.

Les om: