Nets er solgt

Nets er solgt

Tre selskaper har kjøpt den nordiske betalingsgiganten.

Betalingskjempen Nets, grunnlagt i 1968, har omlag 2.600 ansatte i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland. Hovedkontoret ligger i København, og selskapet formidlet omlag seks milliarder transaksjoner fra 33 millioner betalingskort i 2013.

Nå har de tre selskapene Advent International, ATP og Bain Capital har underskrevet en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Nets fra eksisterende aksjonærer, en gruppe på 186 hovedsakelig danske og norske banker.

Prisen er et kontantvederlag på 19 milliarder kroner, tilsvarende aksjepris på 103,41 kroner pr aksje. Aksjonærene vil også motta utbytte for 2013 på totalt 557 millioner kroner. Oppkjøpet forutsetter godkjenning fra myndighetenes, og forventes sluttført i andre kvartal 2014.

Behov for tydelig styring

Bakgrunnen for salg skal være at selskapets nåværende styringsmodell ikke er optimal, og at selskapet trenger klarere styring og beslutningsprosesser og gjennomføre nødvendige it- og teknologiinvesteringer.

- Jeg er overbevist om at vi har funnet en høyt kvalifisert eier av Nets i Konsortiet bestående av Advent International, ATP og Bain Capital, som har den rette balansen mellom sterk lokal forankring og innsikt, og med en omfattende global kompetanse innen betalingssektoren, sier Peter Lybecker, styreleder i Nets i en pressemelding.

De nye eierne sier at oppkjøpet ikke medfører endringer i reguleringen av Nets slik det er i dag, og selskapet vil fortsatt være underlagt kontroll av de respektive danske, norske og finske Finanstilsyn og konkurransemyndigheter.

Det samme gjelder kravene til Nets med hensyn til databeskyttelse, og de nye eierene planlegger ytterligere tiltak for å sikre selskapets håndtering av databeskyttelse og personvern.

IT-Karriere