Nets velger TCS

Nets velger TCS

Nordisk finansradarpar går til indisk leverandør for å få konsolideringshjelp.

Gamle BBS fra Norge og PBS fra Danmark, nå fusjonert og kalt Nets, tyr til indiske Tata Consultancy Services (TCS) for å få hjelp til konsolideringen etter sammenslåing og utvidelse av tjenesteportefølje.

Kontrakten skal vare over flere år og inkluderer applikasjonsvedelikehold og utviklingstjenester.

- Etter fusjonen så vi etter en strategisk partner for å oppnå sterke virskomhetssynergier i kjølvannet av fusjonen. Nå har vi funnet denne partneren i TCS, sier Jan Erik Secker, fra Nets.

Stiller opp

Litt av årsaken til valget er ifølge han TCSs kjennskap til finansbransjen.

- Vi kommer med vår fremste ekspertise og ressurser for å støtte Nets i deres strategiske mål om å bli ledende i Nord-Europa innen betalingsformidling, sier Amit Bajaj, leder for Norden og Baltikum hos TCS.

Kontraktens verdi er ikke kjent.

Kortutvikling til India

«Dankort-utvikling sendes til India», skriver vår søsterpublikasjon Comon.dk. Avisa påpeker at det ikke er helt fremmed med korrupsjon i India.

Nets pressesejef Sigbjørn Larsen svarer til det at TCS ikke vil ha adagang til produksjon, kun til å uvtikle og vedlikeholde kode, som så blir jobbet videre med i Norge og Danmark.

- Utvikling er dermed ikke outsourcet i sin helhet, men skjer i Nets kontrollerte omgivelser, sier han.

Han vil ikke konkretisere hvilke applikasjoner det er snakk om, og legger til at TCS anses som en solid og troverdig aktør.

Les om:

IT-Karriere