Nokia sparker 3500 ansatte

Nokia sparker 3500 ansatte

Nedturen fortsetter: Selskapet vil legge ned fabrikk i Romania, og kutter deler av driften i Tyskland og USA.

Den finske mobilganten Nokia er i hardt vær om dagen og sier opp 3500 ansatte innen utgangen av 2012. Det er særlig fallet i Symbian-baserte mobiltelefoner som har rammet finnene hardt.

De berørte jobber i Nokias produksjons-, lokasjon- og forretningsvirksomhet, opplyste selskapet i dag ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Legger ned fabrikk

Fabrikken i Cluj i Romania legges ned innen utgangen av 2011, fordi selskapets fabrikker i Asia byr flere fordeler når det gjelder skalerbarhet og ligger nærmere komponentprodusentene, hevder selskapet.

Også fabrikker i Finland, Ungarn og Mexico kan risikere endringer, og det vil få innvirkning på antall ansatte i 2012, opplyser Nokia.

Nokia skal også konsolidere sine lokasjonsforetak, inkludert NAVTEQ og selskapets sosiale lokasjonstjenester. Fremover vil selskapet konsentrere utviklingen til først og fremst Berlin, Boston og Chicago, mens virksomheten i Bonn i Tyskland og Malvern i USA legges ned.

- Smertefullt, men nødvendig

Endringene karakteriseres som ”smertefulle, men nødvendige”, og vil gjøre Nokia til en ”mer dynamisk, smidig og effektiv utfordrer”, kunngjør Nokias direktør Stephen Elop.

Nedleggelsen av fabrikken i Cluj og omstillinger i anskaffelseskjeden anslås å medføre oppsigelser av 2200 ansatte, mens endringene i lokasjons- og forretningsvirksomheten medfører ytterligere rundt 1300 oppsigelser. Dette kommer på toppen av nedskjæringene i april, hvor selskapet sa opp 4000 ansatte og solgte underselskaper med rundt 2800 personer til Accenture.

Windows Phone, som er Nokias satsingsområde innen smarttelefoner, ventes ikke å bli solgt i noe særlig volum før i neste år.

Les om:

IT-Karriere