Norges beste jobber?

Norges beste jobber?

Hos Tandberg og SAS Institute elsker folk jobben, viser kåring blant 120 norske bedrifter som har betalt for å være med.

Nytt år, og ny kåring av årets arbeidsplass i undersøkelsen til Great Place To Work. En undersøkelse som det er all grunn til å stille spørsmålstegn ved siden utvalget av bedrifter som deltar er meget begrenset. Dette fordi det er kun bedrifter som betaler som får være med på undersøkelsen.

Men om man ser bort fra et lite representativt utvalg, har Great Place to Work-Institute kommet fram til at blant deres 120 kunder i Norge, er det henholdsvis Tandberg og SAS Institute som stikker av med seieren. Sistnevnte i kategorien 50 til 250 ansatte, og førstnevnte i kategorien for de over 250 ansatte.

For Tandbergs del er det andre året på rad de vinner denne kåringen.

SAS/Microsoft-duellen

På andreplass blant de store bedriftene havner Steria, som kupper posisjonen til Finn.no sammenlignet med fjoråret. På tredjeposisjon har Flytoget klart å skvise Finn.no enda lenger ned på rangeringen.

For SAS Institutes del skviser de seg forbi Microsoft i år, som ender på andre plass. Microsoft har ligget på førsteplass her siden undersøkelsen splittet opp vurderingen av store og mellomstore bedrifter i 2008 og hadde ellers førsteplassen også i 2006 og 2005 (i 2007 lå SAS Institute på topp og Microsoft på fjerdeplass). Kantega kommer på tredjeplass blant de mellomstore i år.

Det er selskapet Miles som i år vinner prisen for små bedrifter. Det er første gang det kåres beste småbedrift.

Stor intervjurunde

Finansavisen har gjennomført et intervju av storbedriftsvinneren Tandberg. Her forteller Annicken Rød, kultursjef i Tandberg, at potensielle ansatte gjerne må gjennom 10 til 12 intervjuer.

- Vi er veldig nøye med hvem vi ansetter. Det er viktig at de som skal jobbe hos oss deler de grunnleggende verdiene og har en endringsvilje, sier hun til avisa.

Selskapet har 500 ansatte i Norge og 1600 på verdensbasis.

Årets norske rangering kan du lese her. Der kan du også finne historikk. Danskene og svenskene har foreløpig ikke fått kåret sine beste arbeidsplasser.

Toppselskapene i år går videre til kåringen av Europas 100 beste arbeidsplasser. Åtte av disse var norske på fjorårets tilsvarende kåring.

Les om: