Norske arbeidsplasser i europatoppen

Norske arbeidsplasser i europatoppen

Her er de beste norske bedriftene å jobbe i.

Den norsk-svenske delen av SAS Institute ble kåret til en av de ti beste arbeidplassene i Europa. SAS Institute i Norge og Sverige er sammenlignet med de 1000 beste bedriftene i Europa. Bare Ferrari kom foran. Den italienske sportsbil-produsenten er i dag kåret til Europas beste arbeidsplass. SAS Institute kom blant de ti beste, som ikke er nummerert.

Kåringen, som har det engelske navnet Great Place to Work Institute, gjøres i 29 land over hele verden. Resultatene publiseres årlig i Fortune Magazine i USA og Financial Times i Europa. Resultatene ble klare i dag.

Mer enn 1000 bedrifter deltok i konkurransen om å bli Europas beste arbeidsplass. Konkurransen kårer en vinner. Andreplassen deles av ni selskaper – deriblant SAS Institute i Norge. I tillegg kåres de 100 beste arbeidsplassene i Europa.

SAS Institute var ikke det eneste norske selskap som fikk heder. Blant de hundre beste bedriftene er også Finn.no og Kantega.

Hele listen over de 20 beste norske bedriftene å jobbe i finner du her .

Trivsel viktig

- Vi er stolte av å være i Europa-toppen for godt arbeidsmiljø. Å ta vare på våre medarbeidere og skape trivsel på arbeidsplassen er en av grunnpilarene i vårt selskap. Vårt gode arbeidsmiljø har vært helt nødvendig for at vi har klart å skape 30 prosent omsetningsvekst i 2006 til 197 millioner kroner, sier Frank Møllerop, administrerende direktør i SAS Institute, i en pressemelding.

Men det koster penger å være med på dette, fra noen tusenlapper til flere hundre tusen, avhengig av bedriftens størrelse. Kantega uttalte til Computerworld i vinter at dette er PR som det er verdt å betale for, samt at man får gjort en god undersøkese av sitt eget arbeidsmiljø.

Bjørn Widing i den norske avdelingen av Great Places to Work vedgikk at dette ikke er en representativ undersøkelse , men en bred undersøkelse blant utvalgte bedrifter. For eksempel er viktige norske næringer som fiskeri og olje knapt nok representert.

Listen over Europas 100 beste arbeidsplasser i 2007 finner du her.

Prisene deles ut ved en seremoni i Dublin den 15. mai.

LES OGSÅ: It-selskaper på trivseltoppen

Les om:

IT-Karriere