Norske designere vant Adobe-pris

Norske designere vant Adobe-pris

To unge nordmenn er blant de ti som er utpekt som vinnere av en ny nordisk pris som hyller unge kreative talenter.

Onsdag kveld ble Sveinung Sudbø (27) fra Oslo og Carl Fredrik Angell (25) fra Rykkin i Bærum kåret som to av vinneren av den nye prisen, som utgis i fellesskap av programvarehuset Adobe og Nordens største magasin for kreative, CAP & Design. Tidsskriftet utgis av IDG i Sverige.

Vinnerne av Adobe Nordic New Creative Talent Award 2014 er personer under 28 år som har utmerket seg gjennom skapende arbeid og som Adobe forventer vil utvikle sine ferdigheter videre i årene som kommer.

Vinnerne ble kåret under Adobe Creative Meet Up i Stockholm. Nesten 200 kreative fra hele Norden var samlet for blant annet å konkurrere i kreativ ideskaping, mingle og høre på aktuelle foredragsholdere, inkludert flere «evangelister» fra Adobe.

Begge de to norske vinnerne er for tiden bosatt i Danmark, etter å ha studert ved Designskolen i Kolding. Også de øvrige vinnerne er elever ved designskolen.

– Den nye prisen skal rette oppmerksomheten på nye nordiske talenter innenfor kreative bransjer, og som mestrer flere kreative uttrykksformer. Det var interesse fra hele Norden og vi er sikre på at vi kommer til å høre mer fra de to norske talentene i årene som kommer, sier Anna Rose, markedsansvarlig hos Adobe Nordic.

OriginalKopi og Frisso

Sveinung Sudbø jobber under kallenavnet OriginalKopi og tegner og arbeider vanligvis innenfor grensene av illustrasjon, men bruker også mange elementer fra typografi og grafisk design. Sudbø har sans for det håndlagede og liker å arbeide med det spontane og uventede som kan dukke opp i tegneprosessen. skriver Adobe om prisvinneren.

Eksempler på Sveinung Sudbøs arbeider kan du se her .

Carl Fredrik Angell har kallenavnet Frisso og jobber med grafisk design med hovedfokus på håndskrifter og skiltmaleri. Mens han gikk på Kolding School of Design i Danmark, dro han til Boston for en tre måneders lærlingtid hos Josh Luke og Meredith Kasabian hos Best Dressed Signs for å lære håndverket med skiltmaling. Angell er veldig stilistisk og lager nye kreative typografier, heter det i Adobes begrunnelse for prisen til Carl Fredrik Angell.

Eksempler på Carl Fredrik Angells arbeider kan du se her .

Les om:

IT-Karriere