Ny konserndirektør i Telenor

Ny konserndirektør i Telenor

Hilde Tonne blir konserndirektør med ansvar for kommunikasjon i Telenor.

Hilde Tonne har akseptert et tilbud om å bli konserndirektør med ansvar for kommunikasjon i Telenor. Stillingen vil inngå i Telenors konsernledelse som dermed utvides fra 8 til 9 personer. Hun tiltrer 1. september i år.

Hilde Tonne er 41 år og utdannet ved NTH, Trondheim og RWTH Aachen, Tyskland. Hun er i dag teknologidirektør i Hydro Olje & Energi.

I perioden fra 1991 frem til 1999 hadde hun ulike stillinger i Saga Petroleum. De siste syv årene har Tonne hatt forskjellige lederstillinger i Hydro-konsernet - blant annet som kommunikasjonsdirektør i Hydro Olje & Energi.

LES OGSÅ: Telenor vil forske mer

Toppledelse

- Jeg er svært fornøyd med at vi får Tonne til Telenor. Hun har ledererfaring og erfaring fra internasjonal aktivitet med problemstillinger som har klare paralleller med våre, sier konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas, i en pressemelding..

- Jeg var kommet til et punkt der det var naturlig for meg å vurdere alternativer. Dette gir meg muligheten til å jobbe i toppledelsen av et av Norges mest interessante og internasjonale konsern, og jeg gleder meg til å ta fatt, sier Hilde Tonne.

Hilde Tonne etterfølger Anne-Sissel Skånvik som går over i ny lederstilling i Telenor ASA. Skånvik skal lede konsernets nye avdeling for myndighetskontakt. Avdelingen er direkte underlagt konsernsjefen, og har ansvar for Telenors arbeid rettet mot myndighetene. Skånvik fungerer i stillingen som kommunikasjonsdirektør frem til Tonne tiltrer 1. september.

LES OGSÅ: Telenor tjente 4 milliarder

Les om:

IT-Karriere