Ny konsernsjef til Skype

Ny konsernsjef til Skype

Cisco-direktøren Tony Bates tar over roret i Skype etter Josh Silverman.

I et blogginnlegg på mandag offentliggjorde Cisco Systems at Tony Bates, direktør for Enterprise, Commercial og Small Business, ville forlate bedriften. Ingen konkret grunn for avgangen ble nevnt. Nå er det kjent at Bates tar over konsernsjefstillingen i Skype etter Josh Silverman.

Bates' jobbytte vil ha større innvirking på Skype enn på Cisco, mener Brian Riggs fra Current Analysis, som tror ansettelsen av den nye konsernsjefen er et skritt i riktig retning for Skype.

Vil nå bedriftsmarkedet

Selskapet, som har 560 millioner registrerte brukere på verdensbasis, har i en lengre periode forsøkt å nå bedriftsmarkedet uten særlig hell, og her kan Bates' erfaring fra kommunikasjonsselskapet Cisco komme godt med.

- Dette kan virkelig snu ting for Skype og deres planer om å bygge mer kritisk strategi i bedriftsmarkedet, uttaler han til arnnet.com.au.

- Bates forstår dynamikken i foretaks- og småbedriftsmarkedet, i tillegg til kommunikasjon. Skype vil ha en foretaksvirksomhet for å få mer avkastning fra teknologien sin, noe som har vært et problem de siste årene, mener Riggs.

Samarbeid med Facebook

Bates vil ta over roret i slutten av oktober, og inntil da er selskapets økonomiansvarlig Adrian Dillon konstituert som midlertidig konsernsjef. Nyheten om lederbyttet kommer samtidig med sterke hint om at Skype vil inngå et tett samarbeid med Facebook, som blant annet vil gjøre det mulig for venner på nettsamfunnet å videochatte med hverandre.

Les om: