Ny krise i Tandberg Data

Ny krise i Tandberg Data

Styreleder og styremedlem trekker seg etter lånetrøbbel i Tandberg Data.

Det er igjen full krise i Tandberg Data. I en børsmelding mandag melder selskapet at det er restruktureringer på gang. Blant annet har styreleder Gudmundur Einarsson og styremedlem og storaksjonær Per Ove Nerland forlatt styret.

Tandbergs aksjer har rast på børsen det siste året. Verdien har sunket med hele 99,49 prosent, en tvilsom rekord ved Oslo Børs. En aksje er nå verdt kun 0,75 kroner.

Utløpt lån og i reforhandling

Selskapets sikrede obligasjonslån hadde utløpsdato på fjorårets siste dag, og man er nå i sluttspurten av forhandlingene med obligasjonseier i det sikrede lånet, Cyrus Capital Partners L.P, heter det i børsmeldingen.

Avtalen utsetter forfallsdato til 31. mars i år, men det stilles knallharde krav til selskapet. Blant annet skal det gjennomføres en aksjeutvidelse med fortrinnsrett innen samme dato.

LES OGSÅ: Tror Tandberg bremses

Fredrik Thorsen fra DNB Nor Markets har fulgt Tandberg Data i lengre tid, inntil i høst da DNB Nor sluttet å følge selskapet.

- Det vi ser er at største långiver har overtaket, sier han til Dagens IT.

Cyrus er eneste långiver med sikkerhet i eiendeler i selskapet. Siden Tandberg Data ifølge Thoresen nå tydeligvis har brutt betingelsene for tilbakebetaling av obligasjonslånet, må selskapet nå gå med på tøffe betingelser fra Cyrus for å få utsatt betalingsfristen.

- Det er naturlig å tro at en betydelig det av det som innhentes vil tilfelle Cyrus. Det er bare trist for aksjonærene, sier Thoresen til Dagens IT.

Ny styreleder i Tandberg er nå Svein Simensen.

LES OGSÅ: Snart videokonferanser i 3D

IT-Karriere