Ny personaldirektør i Microsoft Norge

Ny personaldirektør i Microsoft Norge

Grete Johansen (49) er ansatt som ny personaldirektør i Microsoft Norge. Forgjengeren Bjørn Hopland går til en internasjonal stilling i konsernet.

- Stillingen som HR Operations Manager for Vest-Europa innebærer ansvar for å sikre gjennomføring av vår HR-strategi i alle de 12 land som denne regionen omfatter. Det går både på hvordan HR-avdelingene kan arbeide strategisk i samarbeid med forretningsledelsen, og samtidig sikre at hverdagsoppgaver blir utført, sier Bjørn Hopland i en pressemelding.

Hopland er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har jobbet i it-bransjen i hele sin yrkeskarriere. Han begynte i Microsoft i 1995 for bygge opp en konsulentavdeling, og ble senere utnevnt til direktør for dette tjenesteområdet.

Bjørn Hopland tiltrådte stillingen som HR-direktør i 2003.

- Jeg ønsker å videreføre det systematiske arbeidet med organisasjonen som jeg har gjort i Norge, og som har vist seg å gi gode resultater. Microsoft har en sterk kultur på tvers av grenser, men det er likevel store forskjeller i de ulike lands kultur. Det er forbausende hvor ofte man finner opp hjulet gang på gang i hvert land. Jeg vil gjerne bidra til større gjenbruk av gode tiltak, sier Hopland.

Grete Johansen er ansatt som ny personaldirektør i Microsoft Norge, og tiltrådte stillingen i begynnelsen av april. Hun har tidligere vært personaldirektør i Avinor og har også bakgrunn som assisterende generalsekretær i Norges Idrettsforbund.

- Microsoft ser at gode prestasjoner skapes gjennom menneskene i organisasjonen, og selskapet står for mange av de verdiene jeg er opptatt av innen HR-arbeid. Jeg er glad for å ha fått denne muligheten og ser frem til å kunne bidra til å videreutvikle dette, sier Johansen.

Les om flere jobbskifter i Bransje

Les om:

IT-Karriere