Ny sjef i Redpill Linpro

Ny sjef i Redpill Linpro

Margrethe Gleditsch er ny administrerende direktør i Redpill Linpro Norge.

Gleditsch har arbeidet i selskapet i hele sin karriere og kommer fra stillingen som leder for Redpill Linpro Solutions. Hun overtar stillingen fra Linpro-gründer Dag Asheim, som midlertidig har besatt stillingen siden i sommer, da Trond Heier forlot selskapet.

Gleditsch startet som konsulent i Linpro høsten 2000, og har bred erfaring fra konsulentmarkedet. Hun har ledet konsulentavdelingen, senere utviklingsavdelingen, og har også jobbet som foretningsutvikler for selskapet. Gleditsch er utdannet cand. mag. i informatikk fra Universitetet i Oslo.

- Jeg setter stor pris på den tilliten styret og konsernledelsen har vist meg og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Vi har mange dyktige og kunnskapsrike ansatte, og sammen skal vi fortsette å levere løsninger basert på fri programvare som er enda bedre enn våre kunder forventer, sier Gleditsch.

Hennes viktigste oppgaver blir å sikre sunn vekst i tiden fremover, og bygge videre på selskapets posisjon som landets fremste kompetansemiljø på fri programvare, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Underlagt svenskene

- Jeg er veldig glad i og stolt av dette selskapet, som så mange har bidratt til å bygge opp til et av Europas fremste miljøer innen vår nisje. Jeg vil gjøre alt jeg kan for at vi skal beholde posisjonen vi har opparbeidet oss og jobbe for å ha det sterkeste fagmiljøet innen fri programvare i Norden, fortsetter hun.

Av viktige satsningsområder trekker hun frem fortsatt vekst innen drift og infrastruktur, Java og webbaserte løsninger, og ikke minst produktet Varnish, som er utviklet i eget hus, gjort fritt tilgjengelig og sprer seg globalt med rakettfart.

Linpro fusjonerte med svenske Redpill sommeren 2008, og har siden hatt svensk konsernsjef.

– Vi er naturlig nok svært fornøyde med at Margrethe ønsket å ta på seg denne utfordringen. Hun har vist svært gode lederegenskaper gjennom flere år og kjenner virksomheten og de ansatte svært godt. En annen klar styrke er at hun evner å kombinere sin gode nese for forretning med svært god teknisk kompetanse, sier Anders Liling, konsernsjef for Redpill Linpro.

Les om: