Ny sjef i Telenor-datter

Ny sjef i Telenor-datter

Anders Jensen ny administrerende direktør i Grameenphone

Grameenphone, Telenors mobilselskap i Bangladesh, kunngjorde i dag at selskapets styre har utpekt Anders Jensen som ny administrerende direktør. Han etterfølger Erik Aas, som forlater selskapet 1. oktober.

Anders Jensen har vært markedsdirektør og leder for privatmarkedet i Telenor Sverige siden 2005. Han har åtte års erfaring fra Internett- og telekommunikasjonsindustrien fra Europolitan, Vodafone og Telenor, i tillegg til flere års erfaring fra varehandel.

- Vi er svært glade over å få Anders Jensen som Grameenphones nye leder. Styret har søkt etter den rette personen til å ivareta interessene til både selskapet, dets kunder og aksjonærer. Jensens resultater som leder og internasjonale erfaring kombinert med hans personlige egenskaper gjør ham til et ypperlig valg for å føre et fremgangsrikt selskap videre" , sier Arve Johansen, styreleder i Grameenphone.

- Jeg ser det som en stor ære å bli tilbudt denne stillingen, og jeg gleder meg til å jobbe for et selskap som spiller en nøkkelrolle i utviklingen av telekommunikasjonssektoren i Bangladesh. Jeg er imponert over hva selskapet har utrettet så langt, og jeg ser frem til å bli kjent med både medarbeiderne i Grameenphone og innbyggerne i Bangladesh, sier Jensen selv.

Anders Jensen kommer fra Sverige, er 38 år gammel, er gift og har fire barn.

Grameenphone er den største telekommunikasjonsleverandøren i Bangladesh, og hadde i august 2007 mer enn 14 millioner mobilkunder. Grameenphones mobilnett dekker 98 prosent av befolkningen, og selskapet er eid av Telenor (62 prosent) og Grameen Telecom (38 prosent).

Les om:

IT-Karriere