Ny toppsjef i IBM

Ny toppsjef i IBM

Virginia Rometty tar over sjefsjobben etter Sam Palmisano.

IBM har valgt Virginia Rometty som ny toppsjef for selskapet, hun tiltrer stillingen 1. januar. Rometty har tretti års fartstid i selskapet fra før, og hadde blant annet ansvar for å integrere PriceWaterHouseCoopers inn i IBM.

Sittende toppsjef Sam Palmisano fortsetter i selskapet, men nå som styreformann, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Lang fartstid

Rometty har jobbet i IBM i flere tiår. I det siste har hun vært sjef for IBMs avdelinger for salg, markedsføring og strategi.

- Ginni Rometty har vært en dyktig og vellykket leder for flere av IBMs viktigste forretningsområder i løpet av det siste tiåret – fra stiftelsen av IBM Global Business Services til oppbyggingen av avdelingen for markeder i vekst (Growth Markets Unit), sier Palmisano i en uttalelse.

- I alle lederskapsrollene har hun styrket selskapets evne til å integrerer IBMs tjenester for våre kunder, sier Palmisano.

Rometty har god kjennskap til IBMs forretningsområder når det gjelder programvare, tjenester og maskinvare, og kundene bør ikke regne med store omveltninger med det nye lederskapet, sier analytiker Chris Foster hos Technology Business Research til Computerworlds nyhetstjeneste.

Engasjerende egenskaper

Han tror Rometty vil vise seg å være flinkere enn Palmisano til å engasjere kundene, fordi hun har rykte på seg for å greie å få kundene til å føle seg involvert, sier Foster.

Analytikere hos IDC tror Romettys største utfordring framover blir å sørge for at IBM fortsetter å tjene penger i et svakt globalt marked preget av sviktende salg, men dette er noe hun har lykkes bra med i andre avdelinger i selskapet tidligere.

Les om:

IT-Karriere