- Ny Yahoo-toppmann i Gates-klasse

- Ny Yahoo-toppmann i Gates-klasse

Terry Semel har sluttet som konsernsjef i Yahoo. Gründeren Jerry Yang (bilde) overtar stilligen.

Etter seks år gir Terry Semel seg som øverste sjef i Yahoo. Semel fortsetter i selskapet, men er ikke lenger en del av Yahoo daglige ledelse.

Jerry Yang, som er en av gründerne i selskapet, overtar roret.

Det er ingen overraskelse at Semel må pakke sakene sine fra toppsjefsrommet. Yahoo har levert dårlige resultater i det siste og har på ingen måte greid å henge med konkurrenten Google. Google har i USA en markedsandel på 49 prosent, mens Yahoo må nøye seg med 29 prosent. Resultatet falt det første kvartalet med 16 prosent.

Semel gjorde mandag ingen forsøk å hemmeliggjøre årsaken til avgangen sin.

- Vi har at vanskelig år bak oss. Jeg vet at ingen er fornøyd med resultatene, forklarer Semel sin posisjon.

LES OGSÅ: Yahoos aksjonærer stemmer for sensur

I Gates-klassen

Jerry Yang kan gi selskapet et nytt ansikt. Yang var med å grunnlegge selskapet i 1995, sammen med David Filo. Ett år senere ble Yahoo børsnotert.

Ifølge Gartner-analytikeren Allen Weiner kan han få samme utstråling som Steve Jobs og Bill Gates som visjonær gründer-teknolog. Dermed kan han måle seg med Sergei Brin og Larry Page hos erkefienden Google.

- Jeg har alltid ment at Jerry Yang er den beste toppleder selskapet kan få. Han er det beste valget de kunne ta, sier han til IDGs nyhetstjeneste.

Yang er ikke den eneste som rykker frem i rekkene. Finansdirektøren Susan Decker er utnevnt som øverste daglig leder (president). Dette bekrefter hennes oppgang som forretningsleder. Decker var på Forbes-listen over de mektigste forretningskvinner, på plass 40. I 2006 falt hun ut av listen, men kom med 24,3 millioner dollar i inntekter på annen plass på listen over de rikeste kvinner i næringslivet.

Les mer om Jerry Yang på Wikipedia.

LES OGSÅ: Nettmusikk farligere enn porno