Nytt om navn

Nytt om navn

Ny programvaresjef i HP, Pinnacle-direktør, toppsjef for Rejlers, direktør i Teliasonera og salgsdirektør i NTT Com Security.

Stefano Holguin er ny sjef for programvareavdelingen i HP Norge, Finland og Baltikum. Han kommer til HP fra rollen som sjef for Websphere & Rational hos IBM i Norge.

- Jeg ser frem til å starte i min nye rolle. Jeg har kjent HP som partner og konkurrent i flere år, og jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver i rollen som leder for programvaredivisjonen i HP Norge, Finland & Baltikum, sier den nye programvaresjefen.

Holguin er bransjeveteran med over 25 års it-erfaring, blant annet syv år fra IBM, hvor han blant annet var norgessjef for Websphere, Tivoli og Rational. Før IBM jobbet han som viseadministrerende direktør for markedsføring i Birdstep Technology ASA og produktsjef for Wireless i samme selskap. Han har også jobbet i selskaper som CA og Sysdeco.

- Vi ser frem til å få Stefano om bord. Han kommer med tung bransjeerfaring, høyt energinivå, sterk teknologisk kompetanse og ikke minst en svært positiv teamholdning, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i HP Norge.

Dag Storli er ansatt som ny direktør for det nordiske markedet i Pinnacle Strategies. Han kommer til selskapet fra programvareselskapet Aditro HRM, hvor han var salg- og konsulentdirektør.

Han har også sittet i en rekke styringsgrupper for Lean transformasjon for både salgsorganisasjoner, konsulentorganisasjonen og også for kundeprosjekter.

Storli har en bachelorgrad i markedsføring fra NMH, og har arbeidet I en rekke roller i it-industrien de siste 25 årene. Han har, foruten Aditro HRM, vært produktsjef i Compaq Computers og salgssjef i Symantec. Storli har også deltatt i en rekke kjente startups - som Wordperfect Scandinavia og da Compaq ekspanderte inn i Norge på 90 tallet.

Han har også vært involvert i SAP-prosjekter, CRM-prosjekter og ISO-sertifiseringer.

I sin nye stilling i Pinnacle Strageties skal Storli lede et team av internasjonale eksperter som vil assistere Pinnacle Strategies sine kunder i å gjøre betydelige og vedvarende forbedringer i sentrale prosesser, og skal styre alle aktiviteter innen forretningsutvikling i Norden og særlig fokusere på utvidelse av selskapets ekspansjon i Norge.

Morten Thorkildsen er ansatt som ny toppsjef for Rejlers i Norge. Han kommer til selskapet fra stillingen som administrerende direktør i IBM i Norge, og tiltrer ny jobb allerede 11.november.

- Det er en svært spennende jobb i et ekspansivt og solid selskap jeg nå skal inn i. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven blant annet med å samle Rejlers ulike selskaper og engasjementer under ett merke og én «hatt», sier Thorkildsen.

Han har hatt en rekke stillinger i IBM siden starten 1986. De siste 10 år har han vært den norske virksomhetens toppsjef. Thorkildsen er dessuten styreleder i Den Norske Dataforening, og er hyppig foredragsholder i ulike sammenhenger.

Han vant dessuten prisen årets it-leder i 2006 (Rosingprisen).

Peter Borsos tar over roret i Teliasonera for Kjell Lindström som har fungert som konstituert leder for Group Communications i Teliasonera siden august i år.

Borsos har tidligere erfaring innen kommunikasjon fra finansbransjen, og kommer til selskapet fra Swedbank hvor han nylig hadde stilling som kommunikasjonssjef, og har jobbet i forskjellige stillinger siden 2009.

I Teliasonera blir Borsos en del av ledergruppen, og vil få ansvar for kommunikasjon i samtlige av selskapets markeder. Han tiltrer i ny stilling senest i løpet av mai 2014.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har klart å rekruttere Peter Borsos til Teliasonera. Han har betydelig erfaring som kommunikasjonsleder i store internasjonale organisasjoner hvor det har vært betydelige interne og eksterne utfordringer, kommenterer Johan Dennelind, konsernsjef i Teliasonera.

Thomas Ludvik Næss er ansatt som ny nordisk salgsdirektør i NTT Com Security. Han kommer til selskapet fra stillingen som forretningsutvikler i Cisco.

Næss har 15 års fartstid innen informasjonssikkerhet. De siste fire årene har han jobbet i Cisco i ulike stillinger, blant annet som forretningsutvikler og nordisk salgssjef for sikkerhet. Tidligere har han også vært kanalsjef og norgessjef i Trend Micro.

- NTT Com Security er inne i en spennende fase hvor vi akkurat har skiftet navn og utvikler tjenestene videre både lokalt og globalt. Vi leverer solide tjenester innen informasjonssikkerhet som jeg har stor tro på. Jeg tar med meg erfaring fra ulike stillinger i bransjen i Norge og Norden når jeg skal bidra til videreutvikling og vekst for NTT Com Security i regionen, sier den nye salgsdirektøren.

Næss får ansvar for strategisk planlegging og videreutvikling av den nordiske salgsorganisasjonen. Han vil sitte i ledergruppen i Norden, og rapportere til nordensjef Daniel Kollberg.

- Det er en stor styrke for oss å få en så erfaren og fremtidsrettet mann som Thomas med på laget. Med sin lange fartstid, ledererfaring og bransjeforståelse har han de kvaliteter som skal til for å ta vårt team enda et steg videre når vi går til markedet med vårt tilbud, sier Kollberg.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere