Nytt om navn

Nytt om navn

Roy Osherove går fra Bouvet til ITverket og Olav Sandbakken er ny sjef i CGI Norge.

Israelske Roy Osherove, profilert og anerkjent foredragsholder, utvikler og forfatter, begynte i ny jobb hos konsulentselskapet ITverket 1. august i år.

- Det er stort for «lille» ITverket at en så profilert person som Roy velger å starte hos oss, sier Tom Henrik Rogstad, administrerende direktør i ITverket.

Da Osherove skrev på bloggen sin i fjor sommer at han vurderte å flytte fra Israel til Norge, tok ITverket kontakt. Etter noen hyggelige samtaler og middag med ledelsen i selskapet, valgte Osherove riktignok først å akseptere et tilbud fra Bouvet.

Men like over nyttår tok Osherove kontakt med Rogstad, og gjenopptok diskusjon om ansettelse. ITverket slo til, og nå er Osherove i gang som ny seniorkonsulent i Oslo-selskapet.

Han skal i første omgang jobbe med arkitektur for en av ITverkets største kunder, og bidra til videre utvikling av selskapets fagmiljø.

- Vi tror det var nettopp det gode faglige miljøet og fokuset på høy kvalitet og integritet, i tillegg til fordelene som kommer med at vi er et relativt lite selskap som trakk Roy til oss, forteller Rogstad.

Osherove er også en ettertraktet foredragsholder, og har blant annet holdt flere kurs og foredrag innen temaer som «Test-driven development» (TDD), «ledelse av utviklingsteam» og automatisering blant annet på NDC -konferansen som årlig arrangeres i Oslo.

Han er også forfatter av bøkene «The Art of Unit Testing» og «Notes to a Software Team Leader», og har lagt ut en rekke foredrag og kurs på Youtube og flere kurs online, blant annet «Test Driven Development».

Ny CGI-sjef

Administrerende direktør i CGI Norge, Gisle M. Eckhoff har sagt opp stillingen, og Olav Sandbakken tar over roret.

Sandbakken har siden 2011 vært leder for outsourcingenheten i selskapet, og har 11 års erfaring fra forskjellige lederstillinger i CSC Norway før han kom til CGI.

Selskapet har nylig gjennomført en integrasjonsprosess i Norge etter oppkjøpet av Logica i 2012, og avtroppende direktør Gisle M. Eckhoff har vært ansvarlig for denne. Nå er prosessen vel gjennomført, og Eckhoff forteller at han ønsker nye utfordringer.

- Etter at integrasjonsprosessen nå er gjennomført, føler jeg at det er riktig at vår nye strategi implementeres av en annen leder enn meg. Derfor har jeg besluttet å slutte og søke nye utfordringer utenfor selskapet, sier Eckhoff.

Han kjenner forøvrig sin arvtaker godt, både fra CGI og CSC, og mener det er et godt valg for selskapet at Sandbakken nå overtar.

Den nye direktøren ser selv også frem til å overta ledelsen av CGI Norge.

- Jeg har hatt et meget nært og godt samarbeid med Gisle i mange år, og han har som administrerende direktør lagt et godt grunnlag som jeg ønsker å bygge videre på sammen med ledergruppen og våre øvrige medarbeidere, sier Sandbakken.

- Ytterligere øket kundetilfredshet vil fortsatt være mitt hovedfokus, og jeg vil derfor også i min nye jobb ha tett kontakt med våre viktigste kunder, avslutter han.

Les om: