Nytt om navn

Nytt om navn

Jef Sølvsteen ny norden-sjef i SAP, Andy Chen er ny sjef i Wimp og Bakken & Bæck utvider.

Ny SAP-sjef

Jef Sølvsteen er ansatt som ny sjef for SAP-tjenester i norden fra 1. juni. Han får dermed ansvar for SAP sin tjenesteportefølje i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Baltikum fra sitt kontor i København.

Rollen innebærer også at Sølvsteen blir en del av SAPs nordiske ledergruppe, som ledes av nordensjef Jan Thorell.

Sølvsteen kommer fra IBM, hvor han de siste seks årene har vært partner og leder i IBM Global Business Services. Han har mer enn 20 års erfaring innen it og konsulentvirksomhet, og har blant annet vært spesialisert SAP-konsulent hos PWC, direktør i konsulentselskapet Ementor og partner i Ernst & Young.

Gjennom hele sin karriere har han vært ansvarlig for ulike SAP-implementeringer og endringsprosjekter for nordiske og internasjonale selskaper og myndigheter.

Som sjef for SAps tjenesteportefølhe i Norden skal Sølvsteen styrke selskapets satsning på konsulenttjenester, innovasjon, optimalisering av systemer og programvarearkitekturer i Norden.

I tillegg skal han rette sin innsats mot kunde- og bransjespesifikke tjenesteløsinger og legge til rette for gode kundeforhold for SAPs nordiske kunder.

Sølvsteen overtar stafettpinnen etter Adolfo Hoffmann Linhard fra Tyskland, som har hatt stillingen siden midten av 2011.

Ny Wimp-sjef

Amerikanske Andy Chen er ansatt som ny administrerende direktør for musikktjenesten Wimp. Chen kommer fra stillingen som administrerende direktør i Preview Networks i København, og innehar også en rekke styreverv i selskaper innen teknologi og media.

- Jeg er beæret og glad for å bli med på laget. Det er mye fart og forandringer i musikkstreamingmarkedet og jeg ser frem til å utnytte Wimps sterke team og unike posisjon til å konkurrere mot noen av de største aktørene i bransjen. I Norge har Wimp en veldig sterk posisjon og jeg gleder meg til å ekspandere videre i vårt hjemmemarked, sier Chen i en pressemelding.

Chen har bakgrunn fra flere ledende stillinger i globale medieselskaper som MTV og Viacom, og han har også investert i flere oppstartsselskaper i USA og Europa, og fungert som rådgiver og styremedlem til internasjonale venture capital investorer og flere Fortune 500-selskaper.

Aspiro AB, som eier Wimp, er glade for å ha Chen med på laget.

- Styret er entusiastiske til å ha tiltrukket seg en profesjonell av Andys kaliber til å lede Wimp- teamet. Med sin enorme erfaring fra digitale medier og sterke meritter i å bygge nye internett-selskaper, er vi sikre på at Andy vil levere betydelig verdi for selskapet, sier Trond Berger, styreleder i Aspiro AB.

Chen erstatter Espen Lauritzen som har fungert som midlertidig administrerende direktør siden mai 2012.

Ny teknologisjef i Bakken & Bæck

Det digitale designbyrået Bakken & Bæck har vokst fra to til ni ansatte på halvannet år, og utvider staben med ny teknologisjef (CTO).

Den nye teknologisjefen, Gunnar Aastrand Grimnes har doktorgrad i kunstig intelligens, og har frem til nå arbeidet ved German Research Center for Artificial Intelligence i Tyskland, hvor han blant annet utviklet programmer og algoritmer som ser sammenhenger i enorme mengder data.

- Denne kompetansen, på det nivået Gunnar besitter, har til nå vært forbeholdt de store internasjonale selskapene som Twitter, Facebook og Google. Det blir spennende å se hva vi kan få til når vi kombinerer denne kunnskapen med det vi allerede er gode på: å designe digitale produkter og tjenester, sier Tobias Bæck, daglig leder i Bakken & Bæck.

Den nye teknologisjefen gleder seg til å sette teori til praksis, og skal bruke kunstig intelligens til å analysere og sette sammen store mengder informasjon.

I tillegg til Aastrand Grimnes har selskapet også ansatt August Skare som ny frontend-utvikler og Tristan King som systemutvikler. Skare og King har jobbet sammen tidligere, og har erfaring med store og komplekse web-prosjekter.

Begge har også lenge vært en del av det internasjonale miljøet rundt semantisk data, og har bidratt til en rekke Open Source-prosjekter.

Les om:

IT-Karriere