Nytt om navn

Nytt om navn

Bjørn Hopland til Smartendring, Sigthor Ørn Gudmundsson til Platon, ny partnersjef i Meru og ny partner i Selmer.

Bransjeveteranen Bjørn O. Hopland har sluttet i Microsoft etter 18 år og har startet selskapet Smartendring . Der vil han lære ledere og team å ta noen smarte grep for å beherske den nye digitale arbeidshverdagen, også kjent som «The New World of Work».

Hopland bygget først opp Microsoft Services i Norge før han fikk ansvaret for HR. I denne stillingen utviklet og innførte han blant annet programmet Helse-Trygghet-Trivsel-Prestasjon (HTTP).

I denne perioden ble Microsoft Norge flere ganger kåret til Norges beste arbeidsplass av «Great Place to Work Institute».

Hopland er utdannet sivilingeniør og har tilleggsutdannelse innen HR og coaching. Han har tidligere også hatt flere roller i Hewlett-Packard og Oracle.

Gudmundsson til Platon

Konsulentselskapet Platon Norge, som leverer tjenester innen Information Management og relaterte områder, har ansatt Sigthor Ørn Gudmundsson som ny seniorkonsulent.

Gudmundsson har over 20 års erfaring som enterprise-arkitekt, programvareutvikler og it-konsulent. Han har blant annet. jobbet som analytiker i Arion bank på Island der han hadde ansvaret for bankens BI-løsninger.

Han har også tidligere jobbet som it-ansvarlig for Sosial- og sikkerhetsdepartementet på sagaøya.

- Platon Norge opplever i dag vekst og vi er i positiv utvikling og ser frem til at Sigthor vil ytterligere styrke vår kompetanse innenfor BI markedet, sier Andreas Brattlund Klein i Platon Norge.

Platon Norge ble etablert i 2003 og har i dag, inkludert Gudmundsson, 32 medarbeidere.

Barman er ny partnersjef

Etter to år som kanalsjef for Norden (Nordic Channel Account Manager) i Meru Networks er Marcus Barman utnevnt til ny europeisk partnersjef (European Channel Development Manager) i samme selskap.

Som partnersjef får Barman overordnet ansvar for distributør- og forhandlerkanal for Meru Networks i Europa, i tillegg til partnerprogrammet til selskapet.

Barman skal, som ny partnersjef i Europa, rapportere direkte til Dave Kelly i Storbritannia, global salgssjef i Meru Networks.

Hagen til Selmer

Ståle L. Hagen har gått inn som partner og advokat i advokatfirmaet Selmer.

Han har omfattende erfaring fra it-bransjen, blant annet som rådgiver (Country Counsel) i Hewlett-Packard Norge og kontraktsansvarlig i it-prosjektet SIAMO i NAV.

Hagen arbeider hovedsakelig med teknologirelaterte kontrakter og forhandlinger, og han har vært en aktiv bidragsyter til Dataforeningen og Difi i arbeidet med deres standardavtaler.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om:

IT-Karriere