Ønsker tettere konkurranse i 2011

Ønsker tettere konkurranse i 2011

Styreleder Morten Østberg i Norsk Data Senter tror ikke markedet er tjent med at balansen mellom systemintegratørene blir for skjev.

Styreleder Morten Østberg i Norsk Data Senter (NDS) tror ikke markedet nødvendigvis er tjent med at balansen mellom Atea som nummer én og resten av systemintegratørene blir for skjev.

Gode resultater

NDS er strålende fornøyd med sine resultater i 2010 og har planer om å ta større deler av markedsandelen i 2011.

- Innenfor våre segmenter og vår del av bransjen befinner vi oss i en gruppe på tre firmaer som kniver om å være nummer to etter Atea. Med all respekt for det Atea står for, tror vi at markedet ikke nødvendigvis er tjent med at balansen mellom nummer én og to blir for skjev, sier Østberg til IT-Bransjen.

Les også: NDS sikter mot milliarden

- Vi er offensive og selvsikre nok til å mene at i gruppen bak Atea er det nettopp NDS som er best egnet til å ivareta markedsbalansen og sikre en sunn konkurranse i de største og mest attraktive casene, sier han videre.

Treg start

Atea på sin side synes året har gått litt opp og ned.

- Helt ærlig så opplevde vi at 2010 startet litt tregt, men det har tatt seg opp veldig utover året. Vi har et mål om å oppnå 20 milliarder i år, det tilsvarer fem milliarder her i Norge, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea.

- Hva vil oppkjøpet av Umoe IKT si for dere i 2011?

- Dette oppkjøpet har stor påvirkning i forhold til om Atea vil nå sine mål. Jeg kan nevne tre hovedpunkter som er viktig for oss i forbindelse med oppkjøpet; det er geografisk økning, at Umoe IKT har en bredere kompetanse på telefoni som vi vil nyte godt av og et driftssenter i Drammen.

Les også: Atea kjøper Umoe IKT

- Kan vi vente oss flere oppkjøp?

- Nei, det vil ikke bli flere i år, men oppkjøp er helt klart del av vår strategi for å ta markedsandeler, sier Sønsteby.

Les også: Atea solgte for 2 milliarder

Oppkjøpet må godkjennes av Konkurransetilsynet og det ventes at handelen trer i kraft 21. desember 2010.

Fortsatt vekst for NDS

Morten Østberg i NDS forventer at veksten fortsetter og budsjetterer med at både markedets og egen vekst vil fortsette på samme nivå i 2011.

- Det blir rekorder over hele linja i 2010, og et meget bra år for NDS, sier Østberg.

- Vi har en vekst på toppen på 23 prosent etter november og forventer at det opprettholdes også etter desember. Enda bedre kommer det til å bli resultatmessig, hvor vi forventer ca. 50 prosent vekst både på Ebitda og resultat før skatt, utdyper han.

Han kan ikke komme på noen områder hvor NDS ikke har levert, eller er misfornøyd.

- Men det er alltid mulig å forbedre seg, sier han.

Stort prosjekt

Atea gikk sammen med Microsoft om utrullingen av Windows 7 til to millioner brukere i Norden og Baltikum. Det er et samarbeid som har båret frukter for Atea.

Selskapet har dessuten mottatt flere Microsoft priser, blant annet årets Microsoft Partner 2010, årets Unified Communication Partner 2010 og årets lisenspartner for å nevne noen.

Les også: Atea er Microsofts favorittpartner