Opera er kongen av mobilen

Opera er kongen av mobilen

Opera Mini-brukerne har doblet seg, og sikrer penger i kassen for nordmennene.

Det norske selskapet Opera Software har lagt frem sine kvartalsresultater, for det som for de er 2009 sitt første kvartal.

Siden sist har de sikret seg en global avtale med Vodafone om bruk av Opera Mini, Opera Turbo og Opera Widgets. De har også fått SK Telecom, den ledende operatøren i Korea, til å velge Opera Mini.

63 nye telefoner har kommet, med Operas nettlesere innebygd. Ford har annonsert at de vil bruke Opera i sin Ford Solutions, et program for å gjøre biler til mobile kontorer. Zyxel skal også bruke Opera i sine nye enheter, og Asus skal levere Eee Top pc-en med Opera installert.

Flere brukere

Slikt bidrar naturlig nok til at flere og flere bruker Opera sine produkter.

Bruken av desktop-versjonen av nettleseren økte ifølge Opera med hele 64 prosent i årets første finansielle kvartal, sammelinket med samme periode i fjor.

23,4 millioner mennesker over hele kloden brukte Opera Mini i april, noe som er 140 prosent mer enn samme måned i fjor. Den totale bruken, altså viste nettsider, økte med nesten 250 prosent.

Mer penger

Bruk er vel og bra, men når alt kommer til alt dreier det seg om hva de klarer å få ned på bunnlinja.

Og jommen klarer ikke Opera å levere her også.

Omsetningen til selskapet ligger nå på 163 millioner kroner, opp med 59 prosent fra i fjor.

Driftsresultatet la seg på 24,9 millioner kroner, noe som også er kraftig opp fra i fjor, da den lå på 9,6 millioner kroner.

Og det er de mobile enhetene som gir Opera mest penger i kassa. 116 av de 163 millionene kommer fra det Opera kaller "Internet Devices".

IT-Karriere