Oppsigelser i Software Innovation

Oppsigelser i Software Innovation

Konsulenter, selgere og andre ansatte i Norge må gå etter et svakt kvartal for Software Innovation.

Software Innovation sliter med å få sysselsatt konsulentene i konsernet, og har iverksatt en såkalt organisasjonstilpasning i den norske virksomheten.

I løpet av de siste tre månedene er den norske organisasjonen redusert med ti medarbeidere ved naturlig avgang. I tillegg foretas det en nedbemanning på ytterligere 19 medarbeidere.

Reduksjonen i antall ansatte er fordelt over alle funksjoner. Både konsulenter, selgere og støttefunksjoner blir berørt.

- Vi må sette tæring etter næring. Andelen ansatte er kanskje ikke dramatisk i antall, men det er dramatisk og veldig leit for dem det gjelder, sier konsernsjef Frode Haugli til Computerworld.

LES OGSÅ: Dansk smell for Software Innovation

Allerede for en måned siden varslet selskapet at de ville rapportere et svakere resultat for tredje kvartal enn tidligere antatt. I tillegg til svak utvikling i konsulentvirksomheten, har selskapet tatt store tap knyttet til et problemprosjekt i den danske virksomheten og har også tapt penger på salg av aksjer i det tidligere datterselskapet Software Innovation Inc.

Selskapet forventer å møte et forventet tøffere marked i tiden som kommer, og velger derfor å ta sine forholdsregler allerede nå.

- Resultatet for innværende kvartal er ikke tilfredsstillende, og vi har vurdert hvilket type marked vi er på vei inn i. Vi må se på hele organisasjonen, derfor har vi satt i gang disse tiltakene.

Software Innovation legger frem resultatet for tredje kvartal i morgen, torsdag. Konsernet er representert med egne selskaper i Norge, Danmark, Sverige og Finland og hadde 541 ansatte ved utgangen av 2007.

Les om:

IT-Karriere