Optimistiske CA-partnere

Optimistiske CA-partnere

CAs europeiske partnere tror på økte budsjetter og interesse for virtualisering og cloud computing i 2010.

I en undersøkelse som CA har gjennomført blant 928 partnere fra Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA), kommer det frem at partnerne tror den verste delen av finanskrisen er over og at de har tro på en økning i markedet i 2010.

CA Channel Index 2010 viser at partnerne forventer at kundene vil investere i de samme områdene som i 2009, men at investeringene vil være jevnt over høyere enn i fjor.

- Når vi ser på tilbakemeldingen fra fjorårets indeks er det tydelig at det var en tøff periode for en del av partnerne våre. I år er det en klar endring, og indeksen viser at partnerne våre i EMEA ser lyst på det kommende året, sier José Carvalho, direktør for EMEA Channel Sales i CA, i en pressemelding.

Les også: It-sjefene satser på BI-løsninger

Markedet øker raskest

66 prosent av de spurte tror den økonomiske markedssituasjonen vil bedre seg. 11 prosent tror situasjonen vil forverres, og bare én prosent forventer at situasjonen vil bli "mye verre".

Det er en betydelig forbedring fra i fjor, da kun én prosent forventet økonomisk oppgang mot 79 prosent som forventet nedgang.

Partnerne tror imidlertid ikke kundenes it-budsjetter vil øke like raskt som det overordnede markedet. Undersøkelsen viser også at 64 prosent av it-budsjettene var lavere i 2009.

Dette var bedre enn partnerne forventet. 76 prosent hadde sett for seg en nedgang i 2009, mens de i år er langt mer optimistiske – nå forventer 43 prosent av partnerne vekst.

Les også: Dette blir it-sjefens utfordring

Skyer og virtualisering

Når det gjelder de ulike områdene som partnerne har tro på i året fremover pekes spesielt virtualisering (74 prosent) og cloud computing (48 prosent) ut som interessante.

Dette representerer en vesentlig økning fra 2009, da 58 prosent forventet en oppgang innen virtualisering og 32 prosent forventet økning innen cloud computing.

Andre områder der partnerne forventer vekst er internettsikkerhet (46 prosent) og recovery management, som omfatter databeskyttelse, forretningskontinuitet og katastrofegjenoppretting (41 prosent).

Les også: It-sjefene får mer penger neste år