Oracle sparker Office-utbrytere

Oracle sparker Office-utbrytere

Libreoffice-gründere får ikke lengre jobbe med Openoffice.org.

Flere sentrale Openoffice-utviklere har blitt bedt om å pakke snippesken av Oracle, skriver Steven J. Vaughan-Nichols i et blogginnlegg på Computerworld.

Konflikten oppstod etter at flere av Openoffice.orgs utviklere i slutten av september dro i gang The Document Foundation (TDF) i et forsøk på å gjøre videreutviklingen av kontorpakken mer communitydrevet.

Resultatet ble systemet Libreoffice, skapt fra kode fra Openoffice, og reaksjonene fra Oracle har ikke latt vente på seg.

Må gå

Først lovet Oracle at de ville satse videre på den gratis kontorpakken:

Oracle lover støtte til Openoffice.org

Og nå er det altså klart at de vil klare seg uten flere av ressurspersonene fra Openoffice.org.

Blant personene som har blitt bedt om å gå er Openoffice.orgs styremedlemmer Charles H. Schulz, Christoph Noack og Cor Nouws, som alle har vært svært viktige aktører i utviklingen av Openoffice.

Interessekonflikt

Siden de tre utviklerne også fungerer som ledere av TDF mener Oracle at de har plassert seg i en interessekonflikt.

- Jeg vil foreslå at TDF-medlemmene i styret tar til etterretning poengene vi som ikke har blitt medlemmer i TDF har kommet med om interessekonflikt og forvirring. Jeg vil videre be dem trekke seg fra sine stillinger, for å fjerne den tilsynelatende interessekonflikten som deres nåværende representasjonsroller skaper, skrev Oracles Openoffice-sjef Louis Suárez-Potts i et styremøte den 14. oktober.

De involverte utviklerne har ennå ikke svart på hvorvidt de vil forlate Openoffice.org frivillig.

IT-Karriere