Oslo Børs bytter handelsplattform

Oslo Børs bytter handelsplattform

Bakgrunnen for endringen er ønsket om tettere samarbeid med London-børsen.

I mars 2009 ble det inngått en strategisk samarbeidsavtale med London Stock Exchange Group om felles handelsteknologi for å øke samarbeidet om markeds- og produktutvikling på tvers av aksje-, rente- og derivatmarkedene.

Raskere responstid

Nå er tiden kommet for å flytte aksje- og rentehandelen over til den nye handelsplattformen Millennium Exchange som blant annet har raskere responstid og allerede er i bruk av en rekke internasjonale børser.

- Responstid er blitt en stadig viktigere faktor for markedsaktørene, og innføringen av Millennium Exchange vil styrke konkurranseevnen til Oslo Børs. Systemet er svært fleksibelt, noe som vil gjøre det enklere for Oslo Børs å gjøre endringer på markedsplassene for å tilpasse oss utviklingen i markedet, sier Anders Brodin, viseadministrerende direktør og leder av markedsplasser på Oslo Børs.

Føler seg trygge

Systemet er allerede innført og testet ut av London Stock Exchange Group .

- Londonbørsen tok i bruk Millennium Exchange tidligere i år og etter en vellykket innføring har systemet blitt svært godt tatt i mot av meglerhusene. Det gjør oss trygge på at Millennium Exchange er det rette valget for Oslo Børs, sier Brodin i pressemeldingen.

Det er ikke oppgitt hvor lang tid innføringen vil ta.

Les om:

IT-Karriere