Oslo har størst tekno-vekst

Oslo har størst tekno-vekst

Kunnskapbedriftene i Oslo og Akershus øker hurtigst. Men Bergen er i ferd med å innhente forspranget.

Drammensbedriften Repant ASA er den TMT-bedriften i Norge som har hatt størst omsetningsvekst de siste fem årene.

Dette viser tall fra kunnskapshuset Deloitte. Selskapet puiblsierer vhert år en en liste over de raskest voksende bedriftene innen teknologi, media og telekommunikasjon (TMT-bedrifter), Fast 50.

Nå har selskapet kommet med en ny liste for de siste fem årene, fra 2002 til og med 2006. Teknologi-selskapet Repant ASA har hatt en omsetningsvekst på 4557 prosent fra 2002 til 2006, og topper dermed listen.

Europa neste

Repant leverer helhetlige pantesystemer for flasker og bokser. Systemene inkluderer panteautomater, likviditetssystemer for panten, vedlikeholdssystemer og logistikksystemer for behandling av emballasje.

Hele 44 av de 50 nominerte norske bedriftene på Deloittes Fast 50-liste går nå videre til den europeiske kåringen av de 500 raskest voksende TMT-bedrifter i Europa, ”European Fast 500”. Kåringen går av stabelen i London 26. november. I 2005 vant den norske bedriften Catch Communications ASA hele Europa-finalen.

Norges fem mest voksende TMT-bedrifter:

1. Repant ASA (Drammen, Buskerud)
2. Calpro AS (Lysaker, Akershus)
3. Business Analyze AS (Lillehammer, Oppland)
4. Epsis AS (Bergen, Hordaland)
5. Paperless AS (Lysaker, Akershus)

Østlandsområdet dominerer

Årets liste bærer preg av betydelige utskiftinger fra i fjor. Kun 14 av årets nominerte var med i fjor. Til sammenligning var det 30 selskaper som var med fra 2005 til 2006. Snittveksten blant de 50 raskest voksende har vært 656 prosent fra 2002 til 2006 (total vekst i perioden). Dette er en oppgang fra 334 prosent i fjorårets Fast 50-kåring. Åtte av selskapene har hatt en vekst på over 1000 prosent.

Som i fjor er åtte av de ti bedriftene øverst på listen fra Østlandet. Oslo-dominansen er imidlertid svakere: I år har 16 av de 50 raskest voksende TMT-selskapene postadresse i Oslo, mot 22 i fjor. Det er særlig Bergen som har styrket seg, med fem kandidater i år mot én i fjor.

IT-Karriere