Outsourcing blir dyrere

Outsourcing blir dyrere

Infosys, en av India største outsourcingsbedrifter, øker resultatet med 70 prosent.

Det indiske selskapet Infosys Technologies rapporterte fredag en økning på 70 prosent for selskapets resultat i fjerde kvartal. Det er både god fart på kontraktsiden og skattefordeler som har gitt selskapet denne usettvanlig gode uttellingen, skriver Wall Street Journal.

Nettoresultatet i kvartalet som ble avsluttet 31. mars kom på 11,5 milliarder rupi, eller 1,6 milliarder kroner. I samme periode i året før var dette 6,7 milliarder rupi, eller 0,94 milliarder kroner. Det var også over de 10,4 milliarder rupi som analytikerne hadde spådd.

Omsetningen for selskapet på programvare var på 37,7 milliarder rupi, eller 5,2 milliarder kroner. For hele året var omsetningen nesten 20 milliarder kroner, og resultatet 5,4 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Stor misnøye med outsourcing

Ingen svakhetstegn

Resultatet anses som viktig fordi det er en pekepinne om hvor utviklingen i outsourcing går. Lønn i Infosys har ifølge selskapet gått opp med 12-15 prosent i det siste, og vil kutte ned på resultatet fremover. Økende lønnskostnader i India og ugunstige valutakurser kan bremse villigheten i vesten å sette ut it-arbeid til Asia.

Men foreløpig viser Infosys ingen svakhetstegn.

- Tjenestene for den globale it-bransjen forsetter med sterk vekst. Infosys er posisjonert å ta en god del av kake, sier toppsjef Nandan Nilekani.

Infosys er notert på Nasdaq.

LES OGSÅ: Alt om outsourcing for SMB, helt gratis!

Les om:

IT-Karriere