Partnersjef med nye venner

Partnersjef med nye venner

NY JOBB: Espen Lillejord er ny partneransvarlig i EMC. Nå ser han frem til å få fart i salget med god hjelp fra distributørleddet.

Espen Lillejord tar over etter Arne Aashildrød som partnersjef i EMC i Norge. Lillejord har vært i EMC i over fem år, og kommer sist fra en stilling som salgssjef for backup- og arkiveringsløsninger.

I tillegg til partneransvar skal Lillejord jobbe med å bygge opp Computerlinks som ny distributør i Norge. Han har en bachelor-grad i Markedsføringsledelse fra NMH/BI, og en grad som Bachelor of Business with Information Systems fra University of Texas.

Espen Lillejord var på plass i den nye stillingen 1. juli, men tar først nå det fulle ansvaret etter en innkjøringsprosess som har pågått frem mot slutten av tredje kvartal.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Jeg blir partneransvarlig. Det innebærer å drive butikk via kanalen, sørge for at partnerne er sertifisert og at de følger de forpliktelsene de har i forhold til partnerprogrammet. Ikke minst må jeg sørge for at de får den støtten og hjelpen de trenger fra EMC, delta i kundeseminarer og møter og ellers bidra med idéer i salgsprosessene rundt løsningene våre.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Det er nok det nye samarbeidet med Computerlinks. Det er veldig spennende og noe vi aldri har gjort før. Ellers blir det å bygge videre på det gode samarbeidet vi blant annet har med Atea, og ikke minst er det spennende å få være med på å vokse kanalforretningen og Commercial-segmentet til EMC.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- En spesiell utfordring akkurat nå er å få Computerlinks inn som ny distributør og rampe opp dem fra scratch. Ellers er det jo å gjøre EMC såpass interessant for forhandlerne at vi blir deres primære valg å jobbe med, og sørge for at de blir mest mulig selvgående slik at de kan gå ut og promotere EMC-budskapet og løsningene uten at vi må være 100 prosent involvert.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere arbeidsplass?
- Nå er jeg jo ikke ny i EMC, så den største forskjellen blir nok at mens jeg før var norsk salgsansvarlig for ett produktområde og bare fokuserte på det segmentet, skal jeg nå representere hele porteføljen.

Har du eller noen andre byttet jobb? Send en epost til IT-Bransjen!

LES OGSÅ: EMC satser alt på Computerlinks

Les om: