Personkonflikt felte Jåtog-Rød

Personkonflikt felte Jåtog-Rød

Tidligere sjef i Pearl Consulting, Øystein Jåtog-Rød, forteller at de interne stridighetene ble en trussel for hele selskapet.

Etter å ha ledet Pearl Consulting de to første to årene, trekker Øystein Jåtog-Rød seg umiddelbart ut av selskapet, men fortsetter foreløpig som eier. Det kom frem i pressemelding sendt ut i dag.

Til Computerworld sier Jåtog-Rød at konflikten av kommet til et punkt hvor ledelsen i selskapet måtte sette seg ned for å finne en løsning.

- Vi diskuterte flere alternativer. At jeg skulle forlate selskapet var løsningen som ble valgt. Og jeg var villige til ofre meg i denne situasjonen, selv om jeg startet Pearl for å være med lenger, sier han.

- Ble du skviset ut?

- Jeg er nest største eier, administrerende direktør og styreformann så jeg kunne nok kontrollert situasjonen. Det er klart dette er både følelsesladet og sårt, men voksne mennesker satt seg sammen og fant en løsning. Noen ganger passer folk sammen, andre ganger ikke, sier Jåtog-Rød og legger til:

- Problemene ble etter hvert en trussel for selskapet. Derfor var det nødvendig å finne en løsning.

Øystein Jåtog-Rød tror ikke selskapet bli skadelidende og at de tvert i mot vil levere bra vekst også i år.

- Selskapet har gode utsikter, sier han.

- Hva gjør du nå?

- Ikke godt å si foreløpig. Jeg skal bruke litt tid for å finne det ut.

Kort tid

Pearl Consulting ble startet i 2006 etter et initiativ fra de tidligere lederne i SAP Norge - Øystein Jåtog-Rød, Geir Thoresen og Ingemar Goksøyr. Ifølge pressemeldingen fra selskapet er de meget godt fornøyd med å ha levert en formidabel vekst som overstiger selskapets forventninger. I den siste tiden har oppturene vært mange med utmerkelser som SAP Gull-partner og årets partner 2007 fra SAP.

LES OGSÅ: Fornøyde SAP-avhoppere

Øystein Jåtog-Rød har frem til i dag vært administrerende direktør og styreformann i Pearl Consulting AS. Han sitter på i overkant av 30 prosent av aksjene i selskapet. Han vil nå selge seg noe ned, men vil fortsette å inneha en styreplass i selskapet.

Les om:

IT-Karriere