Positive it-toner fra USA

Positive it-toner fra USA

It-direktører sier de vil ansette flere i høst, viser en amerikansk undersøkelse.

Rekruttering havner likt med nedkjæringer, viser en undersøkelse fra det amerikanske rekrutterings- og konsulentselskapet Robert Half Technology.

Sekst av prosent av de spurte it-direktørene sier de vil øke antall ansatte i it-avdelingen. Det er like mange som sier de vil redusere i staben.

Størstedelen av de 1.400 it-direktørene (CIOer) som var med i undersøkelsen sier de vil beholde antallet ansatte innenfor it.

- De fleste bedrifter er forsiktige med nyrekruttering for å ha kontroll over det som er igjen av budsjettåret, sier Dave Willmer i Robert Half Technology til Computerworlds egen nyhetstjeneste.

En undersøkelse fra analyseselskapet CDW IT Monitor viser samme trend. 17 prosent av it-beslutningstakerne sir de vil øke antallet ansatte. Tre fjerdedeler beholder det nåværende antallet ansatte og bare åtte prosent planlegger nedskjæringer.

At nedskjøringene minsker, viser også undersøkelser fra rekrutteringsselskapet Challenger, Gray & Christmas.

- Det er ikke sikkert vi vil se mange nye jobber i 2010, men vi beveger oss i den retningen. Selv det begynner å skapes nye jobber, bli innhentingen en langsom prosess, sier John Challenger, administrerende direktør for Challenger, Gray & Christmas.

Les om:

IT-Karriere