Reaktor utvider i vest og øst

Reaktor utvider i vest og øst

NY JOBB: Reaktor er kjøpt opp av Know IT. Lars V. Solbakken er klar for å trappe opp konkurransen med driftsmarkedet.

Lars V. Solbakken er ansatt som ny daglig leder i Reaktor IT Service. Solbakken kommer fra konsulentselskapet Pricewaterhousecoopers, og har ti års bransjeerfaring fra blant annet Steria og Fujitsu. Han er utdannet MBA og MBI fra Rotterdam School of Management.

Reaktor leverer løsninger for kommunikasjon og design, internett, bank og finans, business intelligence og it-drift og hostingtjenester, og ble nylig kjøpt av svenske Know IT.

- Gratulerer med ny jobb! Hva skal du jobbe med?
- Takk for det. Jeg har begynt som daglig leder i Reaktor IT Service. Det innebærer ledelse generelt, men også en offensiv satsing på å bli en betydelig leverandør av driftstjenester på Vestlandet. Samtidig vil vi videreutvikle satsingen også for sør- og østlandsområdet.

- Hva gledet du deg mest til med den nye jobben?
- Først og fremst så jeg frem til å begynne i det jeg opplever som Vestlandets mest spennende it- og merkevaremiljø.

- Hva vil bli de største utfordringene?
- Den mest spennende utfordringen er å bevise for markedet at det går an å være en mellomstor driftsleverandør og være fleksible og utviklingsorienterte, samtidig som man skaper den tryggheten bransjen krever i form av volum og størrelse. Vi konkurrerer med noen av de største tradisjonelle driftsleverandørene gjennom å være konkurransedyktige på pris og kvalitet. En grunn til at vi kan gjøre det, er at vi har topp moderne driftssentre og ikke så mye historikk og gamle investeringer som mange andre leverandører har.

- Hvordan ser hverdagen ut nå som dere er kjøpt opp?
- Vi er veldig autonome i måten vi drifter Reaktor på, samtidig som det gir oss et enormt nettverk av dyktige mennesker. Fra hundre til 1 400 ansatte er ganske stort i vår sammenheng. Det innebærer samarbeid på tvers av firmaene, samtidig som det gir oss muligheten til å fokusere på større deler av landet enn det vi har gjort tidligere. På sikt vil vi også få ansvar for en del av kundeporteføljen til Know IT.

- Hva er den største forskjellen fra din tidligere jobb?
- Jeg har vært i Steria tidligere, og sånn sett blir det litt tilbake igjen til et type miljø som jeg kjenner. Den største forskjellen fra Pricewaterhousecoopers er at det er et konsulentselskap med revisjonsbakgrunn. Reaktor IT Service er et it-driftsselskap med utviklingsbakgrunn. I tillegg er det noen forskjeller i forhold til rapportering og rutiner, men hverdagen snus ikke på hodet av den grunn.

Kjenner du noen som har byttet jobb? Tips oss!

Les om: