Romfartsfeber i it-Sverige

Romfartsfeber i it-Sverige

Han vil skyte folk opp i rommet fra Sverige. – Jeg er vel hjernevasket, sier Rikard Steiber. Nå kan han tenke seg å jobbe med det norske romfartsmiljøet.

I Sverige er Rikard Steiber et kjent navn i gründer og internettbransjen som sjef for MTGx, som er den digitale armen til mediekonglomeratet MTG (har blant annet Viaplay). Han har også tidligere jobbet som europeisk markedssjef i Google. Og det var her drømmen om verdensrommet startet, skriver IDG-nettstedet Internetworld.

– Jeg er vel hjernevasket etter å ha hørt på Larry (Page red. anm), Sergei (Brin red. anm. ), Richard Branson og Elon Musk, sier Rikard Steiber til Internetworld.

Mot skyene

Det er ikke første gangen it-gründere ser mot skyen ... eller i dette tilfellet hva som ligger over skyen. Google-gründerne Larry Page og Sergei Brin har investert i flere selskaper med kobling til verdensrommet.

Paypal- og Teslagründer Elon Musk driver selskapet SpaceX. Virgin-gründer Richard Branson har Virgin Galactic og Amazon-kongen Jeff Bezos har startet selskapet Blue Origin.

Nå skriver Internetworld at romfartsfeberen fra Silicon Valley har nådd Sverige.

- Spacesport Sweden er et fantastisk initiativ, men det trengs en operatør også. Altså et flyselskap som kan fikse reisene. Det er egentlig det vi drar i gang nå, sier Rikard Steiber.

Planen er å tilby romreiser gjennom det nystartede Space Travel Alliance til både privatpersoner, bedrifter og myndigheter.

- Om alt går etter planen, men jeg må legge til at det er mye som gjenstår, kan de første kommersielle romreisene skje fra Kiruna allerede om tre år, sier Steiber.

- Vil samarbeide med Norge

Til CW.no sier Rikard Steiber at Kiruna er en velegnet base for hans romfartsplaner. Byen nord i Sverige har et miljø både med studier i astrofysikk og 30 års efaring med rakettutskyting. Over stedet er det dessuten få fly som flyr og det er få folk på bakken, legger han til.

- Dessuten har Kiruna en rik samekultur og hvor man kan oppleve ishotell, hundekjøring og heliski, samt en rekke andre flotte opplevelser, sier han.

- Ser du for deg et samarbeid med det norske romfartsmiljøet?

- Vi samarbeider gjerne med det norske miljøet. Vi må jobbe sammen for å gjøre denne drømmen til en realitet - det er derfor vi har valgt navnet Space Travel Alliance, sier Rikard Steiber med trykk på alliansen.

Les om:

IT-Karriere