Sa opp jobben på nyttårsaften

Sa opp jobben på nyttårsaften

Endre Rangnes informerte EDB-styret om sin brå avgang på årets siste dag.

I snart syv år har Endre Rangnes styrt EDB til 6000 ansatte og representasjon i 13 land. Computerworld snakker med den avtroppende konsernsjefen etter årets første ledermøte i EDB.

- Det blir i høyeste grad trist. Det har vært fantastisk spennende i de snart syv årene jeg har vært her. Og det var ikke noen lett beslutning. Jeg vil savne it-bransjen, sier Rangnes.

Styret har konstituert John-Arne Haugerud som hans etterfølger i sjefsstolen. Haugerud var frem til i dag konserndirektør for forretningsutvikling i EDB.

Jakter etterfølgeren

Rangnes forteller at et rekrutteringsselskap allerede er i gang med å vurdere interne og eksterne kandidater for å finne en ny konsernsjef.

- Jeg har i utgangspunktet seks måneders oppsigelse. Det er ennå ikke avgjort når jeg forlater EDB, sier Endre Rangnes.

EDB har den siste tiden vært gjennom et omfattende kostnadsprogram. Og Ranges føler han forlater et solid selskap som i 2009 fikk åtte milliarder i nye kontrakter.

- Det vil skje mye spennende i 2010 også. Vi skal samle alt under en merkevare og relansere EDB, sier Rangnes.

Uimotståelig tilbud

Men han fikk et tilbud fra Lindorff Group han ikke kunne si nei til. Lindorff har 2200 ansatte, hovedkontor i Norge og virksomheter i 11 land. Selskapet tilbyr en rekke økonomiske tjenester som blant annet kredittvurdering, fakturering, porteføljeadministrasjon, regnskap og inkasso.

- Din lange it-erfaring kommer vel godt med i et selskap som Lindorff?

- Helt klart, Lindorf har stor fokus på ousourcing og er et svært it-intensivt selskap. Det er jo noe av det som trigger interessen. Dessuten er bransjen rundt betalingsoppfølging lite konsolidert i Europa og globalt - det gir strategiske vekstmuligheter, mener Rangnes.

Les om:

IT-Karriere