SAPs toppsjef går av

SAPs toppsjef går av

Léo Apotheker overtar for Henning Kagermann som toppsjef i SAP til neste år.

Léo Apotheker kommer til å gjøre SAP mer forretningsorientert enn sin forgjenger, fysikeren med doktorgrad, Henning Kagermann.

I øyeblikket er både Léo og Henning sidestilte administrerende direktører. Det har de vært siden april da styreformann og gründer Hasso Plattner gjorde dem likeverdige.

Om ett år vil Henning Kagermann gå av med pensjon etter 27 år i SAP. Sannsynligvis forsvinner han ikke ut siden SAP både har et styre (Supervisory Board) og et ledelsesforum (Executive Board).

Kagermann har siden ansettelsen jobbet med SAPs tunge programvare R/2 og R/3 som i dag betegnes Business Suite versjon 6.

Léo Apotheker har jobbet med programvaretilbudet til mellomstore og små virksomheter. I den forbindelse kjøpte SAP det israelske forretningssystemet Business One. Siden har Apotheker vært sjef for Europa, Midtøsten og Afrika.

Kamp

Ledelsen av SAP, verdens største leverandør av forretningssystemer med rundt 30 prosent markedsandel, har vært en kamp på kammerset.

SAPs vidunderbarn, Shai Agassi, forlot SAP etter at Henning Kagermanns stilling som toppsjef ble utvidet til april 2009.

Shai håpet på å bli likestilt som leder med Léo Apotheker i 2007 med virkning som toppsjef fra i år.

Da Agassi forlot SAP for å jobbe med alternativ energi, ble Léo Apotheker utnevnt til viseadministrerende direktør.

Etter ønske fra administrerende direktør Henning Kagermann ble Léo Apotheker i april sidestilt som administrerende.

Samkjøre

Hensikten er å samkjøre den videre utviklingen til SAP, hvor dynamikk, samhandling og fleksibilitet i kundenes forretningsprosesser skal drive utviklingsstrategien. Det er i den forbindelse at oppkjøpet av Business Objects forretningsanalyse og rapportering er viktig for videreutviklingen.

Les om:

IT-Karriere