Sats på deg selv!

Sats på deg selv!

Utvikling av din kompetanse er viktig for arbeidsgivere. - Lønn er viktig, men folk ser mer og mer på sin egen utvikling, sier Jan H. Gulbrandsen i Steria.

Presset på arbeidsmarkedet har blitt såpass stor at det blir lettere å stille krav. Dermed satser flere unge på sin egen utvikling som en sentral del av arbeidslivet.

Konsulentselskapet Steria spiller inn på denne trenden med et nytt program for rådgivere. Det nye karriere- og kompetanseutviklingsprogrammet, som har fått navnet Refuel, skal friste ansatte fra konkurrenter å hoppe over til Steria.

- Dette er læring satt i system. Vi har fått god erfaring med dette, og startet dette programmet som er rettet mot folk som har mellom to og fem år erfaring i bransjen, og føler de vil ta et skritt videre i sin karriere, sier Jan H. Gulbrandsen, direktør for forretnings- og it-rådgiving, til Computerworld.no.

LES OGSÅ: Kjemper om unge it-hoder

Personlig mentor

Programmet går over 12 måneder og består av seks moduler hvorav en foregår i utlandet. Alle får sin personlige mentor med lang erfaring som forretnings- og it-rådgiver i det norske eller internasjonale markedet.

De som blir tatt med i programmet, som starter etter sommeren, vil få utarbeide og vedlikeholde sin egen personlige og faglige utviklingsplan. Denne blir de fulgt opp på og stimulert til gjennom en kombinasjon av skole, jobbtrening i konsulentoppdrag, gruppeoppgaver og personlig veiledning

- Vi ser at man innen rådgiving trenger både erfaring og ny kompetanse. Å kombinere jobb med målrettet opplæring og veiledning vil gi disse et personlig løft som både de, og vi som selskap profiterer fra, sier Gulbrandsen.

LES OGSÅ: Ti på topp: Utdatert it-kompetanse

Stagnerer uten opplæring

Selv om Gulbrandsen benekter at programmet er et virkemiddel for rekruttering, men heller ser det som et tiltak for å heve kompetansenivået, ser han at slike tilbud øker attraktiviteten i et selskap.

- I konsulentbransjen kommer mange i ung alder i arbeid. En del av dem føler etter noen år at de stagnerer. Da leter de etter nye utfordringer, sier Gulbrandsen.

Ifølge Gulbrandsen er det en tydelig trend at bedrifter som ønsker å beholde gamle, eller tiltrekke nye kompetansemedarbeidere satser på personlig utvikling

- Ja, det er ikke det minste tvil om at dette er trenden. Særlig de som lever av kompetanse er opptatt av dette. Det stilles større krav til arbeidsgivere enn for noen år siden. Lønn er viktig, men stadig flere, både blant unge og de som har en del erfaring, er mer opptatt av sin egen læring. De ønsker å heve sin egen kompetanse som en del av jobben sin, sier Gulbrandsen.

Gulbrandsen opplyser at Steria-programmet har søknadsfrist 15. juni. De som ansettes i programmet jobber og får opplæring. De vil få vanlige lønnsbetingelser, og programmet medfører ingen bindingstid til Steria etter det er avsluttet.

LES OGSÅ: - Sett de ansatte på skolebenken!