Satser alt på Oracle-kurs

Satser alt på Oracle-kurs

NSA ny som selvstendig kursaktør, men har 15 års Oracle-erfaring.

Noen ganger må man ha litt flaks. Samtidig som NSA grublet på mulighetene for å komme seg inn på kursmarkedet valgte naboselskapet å flytte til andre lokaler. Som resultat fikk NSA slått ned veggene, og overtok 450 ekstra kvadratmeter kontorplass. Etter en liten runde med oppussing, står rommene i Nydalen klare til å ta imot de første kursdeltagere.

- I desember hadde vi vårt første kurs i Business Intelligence med noen av kundene våre. Vårt første offisielle kurs ble gjennomført 10. februar. Vi vil sikre oss kvalitet og skynder oss langsomt inn i dette markedet, sier Charlotte Rapp, som er leder for kursavdelingen.

Stor på Oracle

NSA er ny som selvstendig kursaktør, men ikke som foredragsholder. Gjennom 15 år har selskapet levert kursinstruktører til Oracle. Oracles produkter er primært det selskapet jobber med, og gjennom årene har NSA bygget opp en av Norges fremste Oracle-kompetansemiljøer.

- Våre kursinstruktører har erfaring med kurs, i tillegg til at vi starter en ny læringsprosess med dem nå, forteller konsulentdirektøren Shekar Chawla.

Chawla har jobbet lenge for Oracle. Han var ansvarlig for å bygge opp kursvirksomheten fra 0 til 25 ansatte og 40 millioner i omsetning.

- Det er morsomt å komme i gang med det igjen, sier han.

BI og datavarehus

I første omgang fokuseres det på kurs innen bruk og drift av databaser, mellomvare, BI (business intelligence) og datavarehus, og integrasjon.

- Vi ønsker å jobbe med det vi er flinke på. Veldig mange av oss kommer fra Oracle og har jobbet der i mange år. Selv var jeg ansatt i Oracle i 17 år. Våre foredragsholdere jobber rundt 90 prosent av tiden i den ordinære virksomheten, og er derfor svært erfarne på områdene de kurser i, sier Chawla.

På programmet står også ulike Oracle Server-kurs og SQL 11g. Utover det planlegger selskapet kurs i Warehouse og Weblogic. Kursene kjøres helst i seanser på tre dager, med oppfølging etterpå.

- Kursdeltagerne får et halvt år gratis tilgang til samme kurs som elæring, sier Rapp.

- Vi har lagt opp til å tilby bedriftsinterne kurs, også utenfor normal arbeidstid. Vi tilbyr et ”portable classroom”, der vi tar med utstyret med oss til kunden. I det hele tatt er vi veldig fleksible, vi både kan og skal tilpasse oss behovet, sier Rapp.

Mer enn Oracle

NSA har også planer om andre kurs etter hvert. Selskapet har blant annet 25 sertifiserte scrum-mastere og over 120 sertifiseringer fra Oracle, HP, SUN og Red Hat. Kompetansen er også stor innen Itil.

- Trenden er at kundene ønsker opplæring der det går an. Her kommer elæring og internett inn. Man må ha kompetanse på løsningene man har på huset. Nettaktiviteter er for mange organisasjoner avgjørende, og de må være oppe døgnet rundt. Det krever høy kompetanse, sier Chawla.

Denne saken er hentet fra forrige utgave av Computerworld-magasinet It-karriere.

Les om:

IT-Karriere