Sikler etter Fast-ansatte

Sikler etter Fast-ansatte

Murringen blant de ansatte i Fast etter Microsofts oppkjøp gjør konkurrentene rekrutteringskåte.

I forrige uke ble det klart at Microsoft kjøper Fast. Det har skapt reaksjoner blant flere ansatte, som misliker det amerikanske selskapets teknologi og strategier.

Nå ser andre søkemotorselskaper muligheten for å sikre seg dyktig og erfaren arbeidskraft. Intellisearch er blant selskapene som tidligere har siklet på Fast-ansatte, og det gjør de fremdeles.

- Vi er i høyeste grad interessert i kompetansen til personer i Fast. Det er samme type teknologi og samme marked som oss, sier markedsdirektør Trond Lein i Intellisearch til Computerworld.

LES OGSÅ: Fast-utviklere misliker Microsoft

Selskapet søker primært etter utviklere, men også etter leveringskonsulenter. De ansatte en mann fra Fast etter restruktureringen i høst, og ønsker å få enda flere inn fra konkurrenten.

- Vi har meg bekjent ikke mottatt noen henvendelser fra Fast-ansatte ennå. Men nå har det jo bare gått en uke siden oppkjøpet, sier Lein.

- Vil dere gå aktivt ut for å rekruttere folk fra Fast?

- Vi følger situasjonen og vurderer den fortløpende. Vi har flere ledige stillinger ute, og ser gjerne at Fast-ansatte søker på disse. Vi ønsker dem velkomne til oss, sier Lein.

Også Google søker flere ved sin utviklingsavdeling i Trondheim. Norgessjef Jan Grønbech ønsker ikke å kommentere Fast-saken eller ansatte der, men legger ikke skjul på at de trenger flere folk med riktig kompetanse.

- Vi er på jakt etter mange dyktige utviklere i Trondheim, sier Grønbech til Computerworld.

Google Norge har over 50 ansatte i Trondheim. Utviklingssjef Knut Magne Risvik legger forteller at kompetansen som finnes i Fast er interessant når de søker etter ansatte, men understreker at det ikke er det eneste saliggjørende.

- Den kompetansen vi trenger finnes i Fast og endel andre selskaper. Det er ikke nødvendigvis slik at vi trenger søkemotoreksperter, men ofte folk med erfaringer fra store filsystemer og distribuerte systemer, sier Risvik.

LES OGSÅ: Microsoft kjøper Fast

IT-Karriere